Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policejní kontroly odhalily desítky přestupků. Nejčastěji šlo o řidiče bez pásů a s telefonem

Policisté si v uplynulých dnech počíhali na přestupky řidičů v Libereckém kraji, konkrétně na silnicích I/35 a D10. Do akce nasadili služební autobus a Top Speed Team.

Top Speed Team tvořilo celkem pět vozidel v civilním provedení pro skrytý dohled s dvoučlennými posádkami. „Posádka služebního autobusu zaznamenávala během jízdy pachatele přestupků na kamerový záznam, kdy byl následně velitelem opatření oznámen, prostřednictvím radiostanice doprovodným osobním vozům, popis vozidla s přestupcem a jeho přestupkovým jednáním,“ uvedla preventistka PČR Markéta Razáková.

Během kontroly odhalili policisté celkem 32 přestupků. Nejčastěji šlo o nepoužití bezpečnostních pásů. Dalším častým prohřeškem řidičů bylo telefonování za jízdy. Mezi dalšími přestupky byl například špatný technický stav vozidla nebo neaktuální pojištění odpovědnosti.

„Celkem devět přestupků bylo oznámeno ke správnímu řízení,“ komentovala Razáková s tím, že zbylých 23 přestupků vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberec, policie, kontrola, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní kontroly odhalily desítky přestupků. Nejčastěji šlo o řidiče bez pásů a s telefonem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.