Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ještědská sportovní už nechce provozovat bazén, dala výpověď

Liberec řeší, kdo bude dál zajišťovat provoz městského bazénu. Jeho dlouholetý provozovatel, Ještědská sportovní, nájemní smlouvu v důsledku nuceného uzavření kvůli protikoronavirovým opatřením vypověděl k 31. květnu. Město ale chce, aby bazén provozoval dál, řekl náměstek primátora Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

„Nacházíme se v situaci, kdy jsme dostali výpověď z nájmu, protože provozovatel už nebyl schopný ze svých prostředků tu situaci dál nést," uvedl Langr.

Bazén je uzavřený poslední čtyři měsíce, od poloviny prosince až dosuď. „Náklady ale zůstaly. Nikdo tam sice není, ale úpravny vody a všechno další musí běžet dál," řekl provozovatel bazénu Jan Švec.

Měsíčně jde o stovky tisíc korun, proto podle Langra byla výpověď očekávatelná. „Je bezpochyby, že se provozovatel nachází v tíživé situaci. My jsme teď na křižovatce, jakým způsobem bude bazén provozovatelný dál v okamžiku, kdy protiepidemická opatření budou konečně odvolána," řekl. Variant je podle něj několik. „Prioritním řešením je pro nás vymyslet takovou formu dalšího provozu, aby Ještědská sportovní byla dále provozovatelem bazénu. Musíme k tomu najít především správnou právní formu," dodal. Pokud by ji město nenašlo, bazén by si zřejmě provozovalo samo.

Smlouvu s Ještědskou sportovní na pronájem bazénu na Tržním náměstí má radnice uzavřenou od roku 2000. Zachovat ji chce i kvůli tomu, že současný provozovatel je zřejmě jedním z mála, kdo dokáže v bazénu udržovat v provozu zastaralé technologie. S jejich nahrazením se počítá až při chystané rozsáhlé modernizaci areálu, která by měla začít v příštím roce a která si vyžádá zřejmě přes 700 milionů korun. Langr za nejracionálnější řešení považuje to, aby do zahájení rekonstrukce zůstala provozovatelem bazénu Ještědská sportovní.

Plavecký stadion má ročně běžně kolem 350 tisíc až 400 tisíc návštěvníků, loni jich kvůli koronavirové pandemii bylo výrazně méně. Bazén byl zavřený na základě vládního nařízení dva a půl měsíce na jaře, další týdny na podzim a znovu od poloviny prosince.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky koronavirus, rekreace, Liberec, bazén, Ivan Langr, výpověď, Starostové pro Liberecký kraj, Jan Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještědská sportovní už nechce provozovat bazén, dala výpověď  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.