Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavba vodojemu v Horské ulici začne v květnu. Potrvá rok a půl

Ve druhé polovině května by měla začít výstavba vodojemu v Horské ulici v Liberci. Vyjde na asi 70 milionů korun, a na vodojem se napojí i Lidové sady. Hotovo má být za sedmnáct měsíců, tedy na podzim příštího roku.

Z celkové ceny pošle asi 46 milionů korun ministerstvo životního prostředí. Město pak chce část peněz získat i od vodáren. „Po uzavření smlouvy o dílo se zhotovitelem podá statutární město Liberec žádost o spolufinancování stavby ve výši 13 milionů korun k projednání představenstvu Severočeské vodárenské společnosti,“ doplnila náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová.

Město Liberec takto bude moci postavit jak vodojem, tak vodovodní přivaděč z Lidových sadů a i vodovodní řady pro stávající i budoucí zástavbu v Ruprechticích v oblasti kolem ulic U Slunečních lázní a Elišky Krásnohorské, ale i pro připojení domů v oblasti ulic Kovařovicova, Hostivítova, Divoká, Krakonošova a Trpasličí.

Dodavatelem stavebních prací pro projekt bude Společnost VDJ Horská Liberec, která předložila ekonomicky nejvýhodnější nabídku ve výši 52 862 417 Kč bez DPH. Sdružení dodavatelů je tvořeno společníky ŠEBESTA VHS, v.o.s. a ZIKUDA – vodohospodářské stavby spol. s r.o.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky horská, vodojem, Liberec, Radka Loučková Kotasová, Severočeská vodárenská společnost, Eliška Krásnohorská, Ruprechtice, Sluneční lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba vodojemu v Horské ulici začne v květnu. Potrvá rok a půl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.