Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tyran koček z Jablonce dostal 16 měsíců za mřížemi. Proti rozsudku se odvolal

Za brutální zabití a týrání koček poslal Okresní soud v Jablonci na šestnáct měsíců za mříže Martina Králíka. Ten se proti rozhodnutí soudu odvolal. Případ tak poputuje ke Krajskému soudu v Liberci.

Případem se začala na začátku loňského roku zabývat policie společně s Ligou na ochranu zvířat. Během prohlídky objevila policie v místě bydliště Martina Králíka čtyři mrtvé kočky, které byly podle pozdějších zjištění zabity trýznivým způsobem. Dvě těla koček byla nalezena v bytě, další pak v popelnici. „Na základě šetření a výsledků znaleckých posudků kriminalisté zjistili, že všechny tyto kočky uhynuly na následky týrání,“ sdělila již dříve policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Po sociálních sítích se šíří informace o týrání a zabití koček v Jablonci. Případ vyšetřuje policie

Od brzkých ranních hodin se po sociálních sítích šíří informace o údajném týrání zvířat, ke kterému mělo dojít na Jablonecku. Případem se zabývá policie ve spolupráci s Ligou na ochranu zvířat.

Vyšetřování odhalilo, že Králík si z nejrůznějších organizací adoptoval dalších jedenáct koček, které ale policie neobjevila. Původně tyranovi hrozil až tříletý pobyt ve vězení. Jablonecký soud ale ve svém rozsudku snížil trest o více než polovinu.

Týrání zvířat se v naší společnosti nesmí tolerovat!

„Jeden rok a čtyři měsíce ve věznici s ostrahou může pan Martin Králík přemýšlet, jak se má chovat k živým bytostem,“ uvedla po soudním líčení Dagmar Kubištová z Ligy na ochranu zvířat, která se od počátku případem zabývá. Okresní soud v Jablonci nad Nisou posílá signál veřejnosti, že týrání zvířat se v naší společnosti nesmí tolerovat! komentovala Kubištová s tím, že děkuje státní zástupkyni za návrh potrestání a soudkyni za závěrečné rozhodnutí.

Policie zahájila trestní stíhání muže, který utýral několik koček

V polovině letošního února jsme informovali o zásahu policie v Jablonci nad Nisou, kde měl mladý muž dlouhodobě týrat kočky a několik jich usmrtit. Nyní se případ posunul.

Osmadvacetiletému muži byl také uložen desetiletý zákaz chovu jakéhokoliv zvířete a nařízená ambulantní léčba. Rozsudek není pravomocný. Obzvláště brutálně a surovým způsobem zabitým kočičkám to život nevrátí, ale verdikt jabloneckého soudu může zachránit jiné,dodala vedoucí lučanského útulku.

Veřejnost potrestání viníka kvituje, přesto by měl podle některých být trest přísnější. Děkuji za všechny ty chuděrky nebohé. Trest je sice mírný, ale lepší tak než svoboda a VPP, napsala na sociálních sítích Helena Volfová. „Dala bych mu daleko víc, ale u nás je i toto zázrak, komentovala rozsudek pro změnu Irena Polejová

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky týrání, krimi, policie, kočka, Jablonec nad Nisou, Liberec, Dagmar Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tyran koček z Jablonce dostal 16 měsíců za mřížemi. Proti rozsudku se odvolal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.