Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Místo viladomů rodinné domky. V Ruprechticích se bude stavět, investor zaplatí silnici

Několik let existoval plán na výstavbu viladomů v lokalitě U Slunečních lázní v libereckých Ruprechticích. Oblast s rodinnými domky by tak dostala necitlivý zásah, podobně jako je to třeba nedaleko na Horské ulici. Pražský investor ale nakonec vycouval a pozemky koupili liberečtí podnikatelé, kteří zde plánují výstavbu rodinných domů.

„Investorovi jsme schválili podmínky plánovací smlouvy pro výstavbu nové ulice U Slunečních lázní,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK). Podle něj tak jde o první krok k výstavbě nových domů.

K domům povede nová silnice, jejíž výstavbu financuje právě investor. Dlouhá bude 392 metrů a vznikne zde i veřejné osvětlení, nová stání pro odpadní kontejnery i sadové úpravy. „V lokalitě pro výstavbu rodinných domů bude podél komunikace instalováno nové veřejné osvětlení,“ dodala mluvčí radnice Jana Kodymová.

Podle Šolce je výstavba rodinných domů kompromisem. Původně zde měly vyrůst viladomy. „Veřejnost proti tomu dlouho roky protestovala,“ uvedl. Stavět se ale přesto bude, nakonec tedy půjde o zástavbu rodinných domů. „Celá ta lokalita je plná rodinných domů a přibudou tam další,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Ruprechtice, rodinné domy, silnice, liberec, radnice, rodinný dům, stavba, investor, Jiří Šolc, Starostové a nezávislí, Sluneční lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruprechticky Kverulant

Příjezd do lomu - stále nevyřešen... ulicí U Slunečních lázní od Ekoflory nahoru jezdí denně mnoho náklaďáků, není zde chodník, chodí tudy děti do škol a silnice neodpovídá ČSN, nová výstavba tudíž vůbec neměla být povolena, dokud toto nebude v pořádku nebo vyřešené dopravně-technicky. V lokalitě žijí vzácní mloci, pramení zde potok, nic nebylo bráno v úvahu.

Pondělí, 21. června 2021, 12:15Odpovědět

Místo viladomů rodinné domky. V Ruprechticích se bude stavět, investor zaplatí silnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.