Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

ZOO i Botanickou zahradu zatím povedou současní ředitelé

Přestože liberecká zoologická a botanická zahrada se po převodu stanou krajskými organizacemi, vedení zůstane alespoň dočasně stejné. Mělo by to usnadnit celý převod, sdělila dnes novinářům náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová.

Několik následujících měsíců tak budou současně fungovat, jak městské příspěvkové organizace obou zahrad, tak krajské s tím, že v nově vzniklých příspěvkových organizacích budou oba ředitelé na 0,2 úvazku. „Stejný krok udělalo město v případě domovů pro seniory,“ řekla Vinklátová.

V čele zahrad tak zůstávají Miloslav Studnička a David Nejedlo. Převod majetku je podle kraje náročný proces a stávající ředitelé navíc mají ve svém oboru bohaté zkušenosti. „Při převodu zahrad na Liberecký kraj musíme zachovat kontinuitu,“ vysvětlila Vinklátová.

Kraj zřídí nové příspěvkové organizace pro zoologickou a botanickou zahradu

Na konci roku převezme Liberecký kraj zoologickou a botanickou zahradu od města Liberec. Krajští zastupitelé schválili zřízení dvou nových příspěvkových organizací Zoo Liberec a Botanická zahrada Liberec-LK od 1. července.

Liberecký kraj získá od města Liberec zoologickou a botanickou zahradu výměnou za domovy seniorů ve Vratislavicích a na Františkově. „Chceme převzít odpovědnost za organizace nadregionálního významu. Oproti tomu péče o seniory je úlohou zejména městských samospráv,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Krajské i městské organizace obou zahrad by měly souběžně existovat minimálně do příštího roku. Ke zrušení původních organizací se přistoupí teprve po vypořádání všech náležitostí a závazků. Na rok 2023 je pak naplánováno vypsání nového výběrového řízení na vedení ZOO Liberec i Botanické zahrady.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZOO Liberec

Štítky Liberecký, Zoo, Botanická, zahrada, botanická zahrada, Květa Vinklátová, Liberecký kraj, Martin Půta, Zoologická zahrada Liberec, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Františkov (Velké Kunětice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZOO i Botanickou zahradu zatím povedou současní ředitelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.