Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Albrecht z Valdštejna propojuje mnoho regionů. Vydejte se po jeho stopách

Albrecht z Valdštejna byl politik, vojevůdce a také významná osobnost. Pokud se vydáte na výlet po jeho stopách, budete možná překvapeni, kam až sahalo jeho panství.

Stopy Albrechta z Valdštejna vás mohou zavést na rozličná místa. Od Jičína a Dětenic přes Sychrov nebo Frýdlant po Lemberk, Bezděz a Prahu. „Jsme jedním z nejmenších krajů České republiky. Je proto běžné, že jak místní, tak návštěvníci stihnou při svých dovolených navštívit více turistických regionů. I proto destinační společnosti hledají témata, která je propojují,“ uvedla krajská náměstkyně Květa Vinklátová.

Albrechtu z Valdštejna je věnován celý web albrechtzvaldstejna.cz

Sdružení Český ráj a zástupci turistických regionů Jizerských a Lužických hor společně připravili nejen celý web věnovaný významné historické osobnosti, ale také motivační hru určenou zejména mladým dětem. „Návštěvníci budou mít k dispozici mapku, do které mohou sbírat na zapojených památkách razítka,“ sdělil mluvčí kraje Jan Mikulička.

Ti nejlepší sběratelé pak mohou získat odměny v podobě pamětních mincí a dalších propagačních materiálů. Další podstatné informace naleznou lidé na webu nebo v brožuře, která je k dispozici v informačních centrech a na památkách spojených s působením vévody.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AlbrechtzValdštejna.cz | Zdroj s využitím TZ

Štítky Liberecký, Český ráj, Albrecht z Valdštejna, turistika, cestování, Květa Vinklátová, Česko, Praha, Jičín, Frýdlant, Sychrov, Dětenice, Bezděz, Lemberk, Lužické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Albrecht z Valdštejna propojuje mnoho regionů. Vydejte se po jeho stopách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.