Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Eltodo po letech končí se správou veřejného osvětlení. Ušetříme miliony, doufá město

Patnáct let spravovala veřejné osvětlení firma Eltodo. Ta ale nyní končí a osvětlení budou v Liberci řešit Technické služby města Liberce. Vedení města věří, že by tím mohlo ročně ušetřit několik milionů korun.

„Smluvní vztah mezi městem a firmou Eltodo v minulosti nebyl ideální. Nicméně hlavním důvodem, proč jsme chtěli, aby se správa o veřejné osvětlení po 15 letech vrátila pod město, je především snaha šetřit veřejné finance,“ uvedl primátor města Jaroslav Zámečník

Město by podle něj mohlo ušetřit ročně miliony. „Zároveň tím opět získáváme absolutní kontrolu nad celým systémem veřejného osvětlení v Liberci, což nám umožní se o něj starat nejen levněji, ale i efektivněji,“ dodal.

Od srpna se tak mění i kontakty, kde hlásit poruchy na veřejném osvětlení, a to buď telefonním kontaktem 730 158 058 nebo prostřednictvím emailu poruchyVO@tsml.cz a dále také prostřednictvím webové aplikace http://l.vo-ssz.cz/.

„Hlášení je jednoduché. Na každém stožáru je uvedeno jeho označení (LB + 5 čísel), včetně telefonního kontaktu 730 158 058 a hlavně včetně QR kódu, kterým je možné vstoupit do výše uvedené poruchové webové aplikace,“ popisuje náměstek primátora pro technickou správu města a infomační technologie Jiří Šolc.

Smluvní vztah mezi Libercem a Eltodem v minulosti řešil i soud. Liberec od smlouvy v roce 2012 předčasně odstoupil s odůvodněním, že Eltodo ji opakovaně porušovalo. Správou osvětlení a semaforů pověřila radnice od začátku roku 2013 svoje technické služby a Eltodu přestala platit. Firma s výpovědí nesouhlasila a napadla ji soudně, nakonec se s městem dohodla v roce 2015 mimosoudně. Liberci smír přinesl lepší kontrolu nad systémem a roční úsporu zhruba 12 milionů korun. Podle původní smlouvy měla firma za roky 2006 až 2021 dostat od města 839,1 milionu korun, na základě tehdejší dohody to bude o 108 milionů méně, tedy zhruba 731 milionů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Eltodo, osvětlení, Liberec, město, veřejné osvětlení, Jaroslav Zámečník, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eltodo po letech končí se správou veřejného osvětlení. Ušetříme miliony, doufá město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.