Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na infotabuli hejnického kláštera se objevily plakáty SPD. Je to nehorázné, zlobí se ředitel

Politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) v těchto dnech čelí kritice za tzv. černý výlep předvolebních plakátů. Ty se objevily na soukromé tabuli kláštera v Hejnicích.

Plakáty propagující politické hnutí v čele s Tomiem Okamurou se objevily na infotabuli, která se nachází na soukromém pozemku. Navíc částečně zakrývají jiné plakáty informující o lokálních kulturních akcích.

Neomluvitelné, drzé a nehorázné

Na nezákonný výlep plakátů upozornil ředitel hejnického kláštera, který funguje také jako vzdělávací, konferenční a poutní dům. Podobné chování politických stran a hnutí odmítá a kritizuje. Pane Tomio Okamura - SPD a odpovědné osoby za vedení politické kampaně pana Okamury na území města Hejnice u Liberce. Chovaní a jednání vámi pověřených osob k vedení politické kampaně považuji za neomluvitelné, drzé a nehorázné! napsal ředitel Jan Heinzl na sociálních sítích.

Dále upozornil, že tabule u Kostela Navštívení Panny Marie a Kláštera Hejnice stojí na soukromém pozemku a není plochou k propagaci žádné politické strany nebo hnutí. Pokud má již potřebu někdo něco na našem majetku vylepovat, pak je slušné a normální se před takovýmto aktem zeptat a požádat o souhlas. Dále je sprosté překrývat, a tím poškozovat vaší propagandou námi pořádané kulturní a duchovní programy,“ napsal Heinzl a vyzval představitele hnutí k respektování zásad slušného chování, úctě k majetku jiných a vžitým pozitivním normám společnosti. „Už jsem jim dnes opakovaně psal, porušují zákon o politických stranách,“ komentoval starosta Hejnic Jaroslav Demčák, podle kterého hrozí hnutí za výlep pokuta.

Letošní volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční v pátek 8. a sobotu 9. října.

Redakce Drbny se v souvislosti s touto událostí obrátila na zástupce hnutí SPD. To se ale doposud k černému výlepu plakátů nevyjádřilo.

Tento případ není ojedinělý. V minulosti se s nelegálním výlepem plakátů různých politických stran v předvolebním období potýkala řada českých měst.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Klášter Hejnice

Štítky Hejnice, Liberec, SPD, plakát, volby, politika, Svoboda a přímá demokracie, klášter, politická strana, Tomio Okamura, Jan Heinzl, volby do Poslanecké sněmovny PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na infotabuli hejnického kláštera se objevily plakáty SPD. Je to nehorázné, zlobí se ředitel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.