Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nevhodné ke koupání jsou v Libereckém kraji tři přírodní koupaliště

Nevhodné ke koupání jsou v Libereckém kraji tři přírodní koupaliště. Zhoršenou kvalitu má dalších šest ze 37 vodních ploch v kraji, které hygienici pravidelně kontrolují. Vyplývá to z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Nevhodné ke koupání je od začátku sezony přírodní koupaliště v Chrastavě kvůli kolísavé kvalitě napájecího zdroje, od poloviny července koupaliště v Mimoni na Českolipsku kvůli masivnímu přírodnímu znečištění na hladině a od minulého týdne i Hamerské jezero na Českolipsku kvůli přemnoženým sinicím.

Na třetím z pěti stupňů hodnocení, což značí vodu nevhodnou pro citlivé jedince, je od konce června Máchovo jezero u Doks. Důvodem je zvýšený výskyt sinic, což je ale pro tuto vodní plochu v létě obvyklé. Hygienici doporučují lidem, aby se po koupání osprchovali.

Mírně zhoršenou kvalitu, tedy stupeň dva, mají přírodní koupaliště v Nedamově u Dubé na Českolipsku, v Českém Dubu v Podještědí, v Mříčné u Jilemnice a v krkonošském Jablonci nad Jizerou a také rybník Bažantník u kempu v Sedmihorkách v Českém ráji. Riziko zdravotních obtíží po koupání je ale malé.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KHS Vysočina

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký kraj, koupání, přírodní koupaliště, Krajská hygienická stanice, Liberec, okres Česká Lípa, Chrastava, Mimoň, Doksy, Máchovo jezero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevhodné ke koupání jsou v Libereckém kraji tři přírodní koupaliště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.