Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dcera hasiče z Košťálova trpí akutní leukémií. Rodina prosí veřejnost o pomoc

Martin Dlask, hasič z Košťálova, pomáhá zachraňovat lidské životy. Teď ale jeho rodina potřebuje sama pomoci. Jeho dceři Izabelce doktoři diagnostikovali akutní lymfoblastickou leukémii (ALL). Rodina prosí veřejnost o finanční podporu prostřednictvím veřejné sbírky, protože léčba bude zdlouhavá a velice nákladná.

Vše začalo bolestí kloubů

Pětiletá Izabela vyrůstá se staršími sestřičkami Kačkou a Rozálkou. Aktuálně je ale s maminkou v nemocnici v pražském Motole. „Léčba bude dlouhá a psychicky vyčerpávající pro celou rodinu. Léčba vyžaduje dlouhodobé dojíždění do Motolu několikrát týdně,“ popisuje tatínek Martin Dlask.

První zdravotní problémy se objevily v červenci. Tehdy Izabelu začalo bolet zápěstí. S podezřením na zlomeninu dostala v jilemnické nemocnici dlahu. Postupně ale začal bolet Izabelku taky loket a koleno. Po sérii návštěv v nemocnici nakonec lékaři v polovině srpna diagnostikovali Izabelce ALL.

Aktuálně se podařilo na léčbu Izabely vybrat na 185 tisíc korun. Přispět můžete na portálu Donio.

Peníze půjdou na matrace, deky i čističku vzduchu

Zatímco maminka Simona bude muset být doma a pečovat o dceru, tatínek Martin bude i nadále chodit do práce, aby rodinu zaopatřil. K léčbě ale rodina potřebuje spoustu věcí, na které ji finance nestačí. Veškeré finance použijeme na léčbu Izabelky. Boudou potřeba zdravotní a čistící prostředky, antibakteriální matrace, deky, polštáře, čistička vzduchu, léky, paruka, nízkobakteriální dieta, uvádí maminka Simona Dlasková.

Tatínek Martin k tomu dodává, že pokud by se podařilo vybrat více, rodina by investovala do nového automobilu. „Máme starou Octavii, která brzy nebude schopná tohle všechno s námi absolvovat,“ říká.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv rodiny Dlaskových

Štítky Izabela, leukémie, pomoc, Donio, charita, sbírka, Košťálov, rodina, léčba, nemocnice, Fakultní nemocnice v Motole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dcera hasiče z Košťálova trpí akutní leukémií. Rodina prosí veřejnost o pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.