Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Legenda o hadovi i příběhy stromů. Zavítejte do lesoparku Na Sluneční

Pokud rádi s dětmi objevujete nová místa, vydejte se do Příchovic. A že už jste u Majáku Járy Cimrmana byli? To vůbec nevadí, tentokrát se můžete zaměřit na zdejší lesopark.

Lesopark Na Sluneční nese název podle dnes již zaniklé Sluneční chaty. Nabízí nejen klidné místo pro procházky a odpočinek, ale také krásní výhledy do krajiny. „Lesopark zachovává cenné a zajímavé stromy i keře a dál se rozrůstá o nové dřeviny patřící do jizerskohorské oblasti, informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Prolézačky, příběhy i poučení

Na místo se můžete vydat kolem rozhledny, Cimrmanovy rolnické expozice a dále Pohádkovou cestou nebo po silnici alejí. Rodiny s dětmi jistě ocení řadu interaktivních prvků, nejrůznější prolézačky, zábavné historky i dětská výtvarná díla na téma Příběhy stromů. „Návštěvníci se v lesoparku seznámí i s legendou o příchovickém hadovi,“ uvedl Mikulička.

Pokud navíc budete pokračovat směrem do Tanvaldu, můžete spatřit i kamennou lesní kapli sv. Gotharda z roku 1817, která se v roce 2011 dočkala rozsáhlé obnovy.

„Obce a města, a stále častěji také spolky a jednotlivci, hledají cesty, jak zkrášlit a zatraktivnit veřejná prostranství, jak přivést zejména děti k poznávání přírody,“ doplnila náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová s tím, že právě lesopark Na Sluneční takovým místem je.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Příchovice, Kořenov, lesopark, Na Sluneční, strom, Maják Járy Cimrmana, Květa Vinklátová, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legenda o hadovi i příběhy stromů. Zavítejte do lesoparku Na Sluneční  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.