Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva kbelíky nedopalků po úklidu náměstí. Doma je také nikdo nehází na zem, vadí starostovi

Na náměstí ve Frýdlantu proběhl v pondělí velký úklid. Vrhla se na něj dvacítka pracovníků technického oddělení frýdlantské radnice. A při úklidu posbírali dva kbelíky cigaretových nedopalků. To úplně nepotěšilo starostu města Jiřího Stodůlku.

„Apelujeme na všechny občany i návštěvníky Frýdlantu, aby udržovali pořádek na veřejných prostranstvích a k vyhození odpadků využívali odpadkové koše, kterých je jen na náměstí dohromady deset, tedy opravdu dostatečné množství,“ řekl starosta.

Podle něj doma nikoho ani nenapadne, aby nedopalky odhazoval na zem. „Košů máme na náměstí dost na to, aby stačilo udělat pár kroků a nedopalek nebo odpadek do jednoho z nich hodit. Veřejný prostor je společný, sdílíme ho všichni, pojďme si ho udržovat čistý a hezký,“ dodal Stodůlka.

Dvacítce pracovníků zabral úklid náměstí hodinu a půl. „To je čas, který by jinak naši pracovníci mohli trávit například sekáním trávy, úklidem jiné části města nebo údržbou majetku města,“ uzavřel starosta.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky úklid, náměstí, Frýdlant, nedopalky, Jiří Stodůlka, vědro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva kbelíky nedopalků po úklidu náměstí. Doma je také nikdo nehází na zem, vadí starostovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.