Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jablonec podpoří obnovu tří škol a jedné školky poničených tornádem milionem korun

Jablonec podpoří milionem korun tři obce v Jihomoravském kraji, které v červnu poničilo tornádo. Peníze jsou určené na obnovu tří základních a jedné mateřské školy. Poskytnutí daru schválili jablonečtí zastupitelé.

Hodonín dostane 400 tisíc korun pro ZŠ U Červených domků, městys Moravská Nová Ves 300 tisíc pro svoji základní školu a 300 tisíc korun obdrží obec Hrušky pro základní a mateřskou školu. Ve prospěch základní školy v Moravské Nové Vsi poputuje také 37 tisíc korun jako výtěžek ze vstupného z benefičního koncertu, který se konal minulý týden na jablonecké letní scéně.

Jablonec není jediný v Libereckém kraji, kdo obce postižené tornádem podpořil. Kraj na jih Moravy poslal pět milionů korun, Liberec 600 tisíca třeba Česká Lípa 400 tisíc korun.

Bouře s kroupami a tornádem o rychlosti až 300 kilometrů v hodině se prohnala Břeclavskem a Hodonínskem 24. června. Vyžádala si šest lidských životů a zhruba 1200 poškozených domů, z nichž asi 200 muselo k zemi. Škody jsou v miliardách korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky ČR, správa, počasí, neštěstí, Jablonec nad Nisou, Jihomoravský kraj, tornádo, Jablonec, Hodonín, Moravská Nová Ves, Liberecký kraj, Morava, Liberec, Česká Lípa, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec podpoří obnovu tří škol a jedné školky poničených tornádem milionem korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.