Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úprava sídliště v Ruprechticích nezačne ani letos, nabídky překročily maximální cenu

Roky slibovaná úprava části sídliště v Ruprechticích v Liberci, která má pomoci zlepšit i podmínky k parkování, nezačne ani letos. Město musí znovu vypsat zakázku, ze které vybere firmu, jež práce provede. Do zrušené soutěže se sice přihlásili dva uchazeči, jejich nabídky ale zhruba o dva miliony korun překračovaly maximálně stanovenou cenu 12 milionů korun bez daně, informoval náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj).

„Za vším stojí prudký nárůst cen stavebních materiálů," uvedl Šolc. Podle něj v opakovaném výběrovém řízení i proto nebude stanovený žádný finanční limit. Náměstek předpokládá, že firmy budou za provedení prací požadovat více peněz, než původně na radnici očekávali. „Potom bude na radě města rozhodnout, jestli to i za tu vyšší cenu bereme, nebo ne. Každopádně těm lidem je to slibováno desítky let a podle mého názoru si tu revitalizaci sídliště zaslouží. Jiná věc je, že se nám to prodražuje," dodal Šolc. Výsledky opakovaného výběrového řízení by podle něj měli znát nejpozději do poloviny listopadu, práce i tak začnou nejdřív příštím roce.

Revitalizaci části sídliště v Ruprechticích chystá radnice od roku 2013, za dlouhou přípravu čelí kritice od místních obyvatel. Cílem je zvelebit oblast ohraničenou ulicemi Konopná, Třešňová a Rychtářská s více než 770 byty. Práce jsou rozdělené do pěti etap a jako první je na řadě Rychtářská ulice, pro níž nyní město hledá zhotovitele. Po skončení prací by tam mělo přibýt několik desítek parkovacích míst. Součástí zakázky jsou také přeložky plynovodu, oprava stávajícího chodníku včetně obnovení betonového schodiště a ocelového zábradlí, doplnění odpočinkových ploch městským mobiliářem a rekonstrukce veřejného osvětlení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky stavby, byty, Liberec, parkování, Ruprechtice, sídliště, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úprava sídliště v Ruprechticích nezačne ani letos, nabídky překročily maximální cenu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.