Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Půjde Miroslav Pelta do vězení? Státní zástupce pro něj navrhl devět let

Státní zástupce navrhl pro obžalované v kauze rozdělování sportovních dotací na ministerstvu školství tresty od pěti do deseti let vězení, peněžité tresty a také zákazy činnosti. Nejdelší odnětí svobody žádá pro bývalou náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou. Pro někdejšího šéfa českého fotbalu Miroslava Peltu chce devět let vězení a peněžitý trest 25 milionů korun, pro šéfa České unie sportu (ČUS) Miroslava Janstu pět let vězení a dvoumilionový trest.

Ondřej Trčka z pražského vrchního státního zastupitelství žádá tresty i pro obě obžalované organizace - ČUS a Fotbalovou asociaci ČR (FAČR). ČUS má zaplatit 2,5 milionu korun, FAČR pět milionů.

Kvůli případu rezignovala v roce 2017 ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). Kauza stála místo i Kratochvílovou a Peltu, který se svého postu ve FAČR vzdal z vazby.

Miroslav Pelta po propuknutí kauzy rezignoval na funkci předsedy svazu, ponechal si ale funkci předsedy v Libereckém kraji. Tu navíc majitel fotbalového Jablonce letos obhájil.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Průcha

Štítky pelta, soud, vězení, devět let, fotbal, věznice, Miroslav Pelta, Česká unie sportu, z.s., Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Simona Kratochvílová, Fotbalová asociace České republiky, Miroslav Jansta, Státní zastupitelství ČR, Ka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půjde Miroslav Pelta do vězení? Státní zástupce pro něj navrhl devět let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.