Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kde si v centru odskočit? U Plazy a na Soukenném náměstí budou veřejné toalety

Veřejné záchody v centru Liberce chybí roky, lidé přes den musí vzít za vděk obchodními centry Plaza nebo Forum. To se má ale nyní změnit, vedení města odsouhlasilo, že na Soukenné náměstí a právě k OC Plaza toalety umístí. Liberečáci si ale ještě budou muset počkat, zatím jde o záměr. Toalety by měly začít fungovat až příští rok, respektive v roce 2022.

Toalety na Soukenném náměstí radnice umístí v místě, kde je nevyužívaný vstup do podzemí, další pak do konce příštího roku v průchodu k obchodnímu centru Plaza, tedy v blízké návaznosti na náměstí Dr. E. Beneše.

Právě umístění toalet v centru vnímá radnice jako jednu z nejdůležitějších věcí pro občany města. „Na veřejném fóru se absence toalet ve středu města umístila mezi třemi největšími problémy, které občané vnímají,“ uvedl primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

I když si během dne lidé mohou odskočit do obchodních center, ty večer zavírají a pak už na záchod není možné zajít nikam. „Na základě dlouhodobých podnětů občanů k tématu absence veřejných bezbariérových toalet, předložila Kancelář architektury města Liberce záměr provedení pohotovostních toalet v provedení antivandal. Chceme, aby fungovaly nonstop 24/7 a bylo možné za ně platit jak mincemi, tak platební kartou," dodal primátor.


Takhle bude vypadat toaleta u OC Plaza

Město si od toho slibuje větší čistotu například v rámci kulturních akcí, které v centru probíhají. 

Toalety na Soukenném náměstí budou na pozemku města a mají veškerou připravenost z hlediska inženýrských sítí. U toalet vedle nám. Dr. E. Beneše se jedná o záměr. „Tady je nutné projednat přeložky sítí i vztahy s vlastníky sousedních pozemků. Toaleta by měla být umístěna v průchodu k obchodnému centru Plaza,“ dodal primátor.

Předpokládaný rozpočet na toaletu na Soukenném náměstí, včetně inženýrských sítí, je 1,6 milionu korun, bez DPH. Toaleta v blízkosti náměstí Dr. E. Beneše pak město vyjde na 1,8 milionu korun, bez DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky veřejné toalety, záchody, Liberec, plaza, forum, radnice, toaleta, plazi, obchodní centrum, Plazy, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde si v centru odskočit? U Plazy a na Soukenném náměstí budou veřejné toalety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.