Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecké náměstí už zdobí vánoční strom. Dorazil od Hokejky

Čtrnáct metrů vysoký smrk ztepilý ozdobil pro letošní advent náměstí před libereckou radnicí. Na místo dorazil od libereckého panelového domu Hokejka, kde ho dobrovolní hasiči pokáceli a transportovali do centra města. Strom se slavnostně rozsvítí v pátek 26. listopadu. Program začne v 16:15.

Vánoční strom rostl na zahradě bývalé školky, kde nyní sídlí zdravotnické zařízení MEDEA THERAPY. „Tak jako v uplynulých letech zajistil samotné kácení, transport stromu i ukotvení na náměstí Sbor dobrovolných hasičů Liberec – Sever,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

V následujících dnech nechá město strom ozdobit. „Poslední listopadový pátek strom slavnostně rozsvítíme. Program v pátek 26. listopadu na náměstí začne v 16:15 hodin,“ dodala Kodymová.

Vánoční strom už je na náměstí

Středa, 17. listopadu 2021, 13:01

Vánoční strom už je na náměstí
Vánoční strom už je na náměstí

Po slavnostním rozsvícení stromu na náměstí vyroste adventní tržiště. „Přes víkend pak trh postavíme a v úterý 30. listopadu otevřeme," řekl pořadatel libereckých městských trhů Ondřej Červinka.

Organizátoři trhů plánují, stejně jako loni, zhruba třicet stánků po náměstí více rozmístit, aby lidé mohli mít větší rozestupy. Nabídka bude tradiční, prodávat tedy budou stánkaři i ozdoby a další vánoční dekorace.

Na náměstí bude stejně jako v předchozích dvou letech 25 metrů vysoké ruské kolo s 18 kabinami pro 72 lidí. Po dobu trhů tam bude i velký Fialův betlém a také pódium. „Program chystáme na každý den," dodal Červinka.

Vystoupí jak místní dětské sbory, tak i známí protagonisté. Koncert budou mít kapely Jarret, O´Band, The Drops či sólisté pražských muzikálových scén Elis Ochmanová a Lukáš Randák. V nedalekém kostele sv. Antonína Velikého vystoupí Miroslav Etzler a Gabriela Vermelho, Leona Machálková nebo Chuck Wansley a Otto Hejnic Trio.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky vánoční strom, smrk, náměstí, Liberec, vánoce, advent, hokejka, strom, vánoční stromek, sbor dobrovolných hasičů, Antonín Veliký, Leona Machálková, Miroslav Etzler, Gabriela Vermelho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké náměstí už zdobí vánoční strom. Dorazil od Hokejky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.