Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec umožní bývalým klientům Bohemia Energy odložit zaplacení nájemného

Liberec umožní bývalým klientům Bohemia Energy, kteří mají pronajatý byt od města, odložit zaplacení nájemného. Týká se to následujících tří měsíců, tedy prosince 2021 až února 2022. Na město se zatím nikdo s touto žádostí neobrátil, radnice k tomu přistoupila z preventivních důvodů, informoval radní Petr Židek (ODS).

„Abychom byli připraveni na to, že některého z nájemníků v našich bytech se to může dotknout," řekl.

Stotisícový Liberec má několik set bytů určených pro sociální bydlení. Radnice je podle svých pravidel přiděluje lidem v bytové nouzi či ohrožené ztrátou bydlení, ohroženým rodinám s dětmi, seniorům, lidem s nízkými příjmy a se zdravotním nebo sociálním handicapem. „Proto byl tento bod schválen tak, abychom byli připraveni a neuvedli je do nějakých větších problémů, než které mají třeba doposud," dodal Židek.

Bohemia Energy ukončila náhle svoji činnost zhruba před měsícem. V režimu dodavatele poslední instance (DPI) s výrazně vyššími cenami se tak ocitlo na 900 tisíc jejich klientů v celé zemi. Podle náměstka libereckého primátora pro sociální oblast Ivana Langra (Starostové pro Liberecký kraj) by takových nájemníků v městských bytech nemělo být mnoho. „Někdo takto ohrožený se ale může objevit. A chceme tímto předcházet případnému zadlužení, kdyby neměl na vícero výdajů," dodal Langr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bohemia Energy

Štítky ČR, správa, sociální, energie, byty, Liberec, Bohemia Energy, ODS, Ivan Langr, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec umožní bývalým klientům Bohemia Energy odložit zaplacení nájemného  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.