Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vládní opatření jsou až úsměvná, říká ředitel skiareálu v Rokytnici. Chystá se na zahájení sezony

Ve skiareálu Rokytnice nad Jizerou už vyhlíží start nové lyžařské sezony. Když všechno dobře půjde, první lyžaře přivítají už 18. prosince. Počasí zatím přeje a předpověď vypadá také dobře, komplikace přináší jen vládní opatření, které ve skiareálu považují za úsměvná, řídit se jimi ale budou.

„Skiareál není restaurace, je to venkovní záležitost. Vláda se snaží chránit věkovou kategorii 60 plus. Když se zamyslíte, kolik nám přijede lyžovat lidí v takové kategorii, tak jsou ta vládní opatření až úsměvná. My se jim ale musíme podřídit,“ říká ředitel areálu Vít Pražák.

Omezení chtějí vymáhat tak, aby lyžaře co nejméně obtěžovala. „Naší snahou je, aby nařízení našeho návštěvníka neodradili od toho, aby vůbec přijel lyžovat. Plůtků máme hodně, dokážeme udělat koridory a zajistit tak fyzickou bezpečnost člověka,“ dodal.

V Krkonoších už napadl sníh, na Lysé hoře, kam vede jedna z lanovek, je zhruba třicet až čtyřicet centimetrů sněhu, ve spodní části areálu kolem dvaceti. Předpověď ale přeje, už dnes v noci by v areálu měli zasněžovat. „Teploty mají spadnout pod minus tři stupně, to je pro nás ideální,“ uvedl Pražák. 

Na zasněžení páteřní části areálu pak potřebují sedm až devět dnů. „Pokud vše vyjde, tak jak má, areál otevřeme 18. prosince,“ řekl ředitel areálu.

Lyžování bude letos dražší. Místo 790 korun bude jednodenní skipas pro dospělé stát 850 korun. „Do ceny se promítlo výrazné zdražení elektrické energie, ale i zdražování pohonných hmot nebo růst minimální mzdy,“ vysvětlil předseda představenstva areálu René Roštejnský.

Areál ale nabídne další vylepšení služeb. Pro lyžaře jsou nově k dispozici uzamykatelné boxy, kam si mohou odložit boty nebo batohy a další osobní věci. „Prodávají se včetně skipasu, čipovou kartou se tak skříňka otevře,“ dodal Roštejnský.

V oblasti vleků Kaprun také vyrost nový funpark s názvem Čarovný les. Budou tu různé překážky pro malé lyžaře, skokánky, ale i 7,5 metru dlouhý tunel. „Zóna bude bezpečná, určitě ji ocení i rodiče, kteří tu děti mohou nechat a zatím si sjet třeba červenou sjezdovku,“ popsala mluvčí areálu Renata Balašová.

Areál má také plány do budoucna. Už před letošní sezonou koupil bývalou tkalcovnu mezi parkovišti P1 a P2, kde vyroste parkovací dům, z parkoviště P2 pak bude nová retenční nádrž. Areál totiž na zasněžování potřebuje asi 35 až 40 tisíc kubíků vody, což současná nádrž u lanovky na Lysou horu nesplňuje. V plánech je i prodloužení lanovky Horní Domky až k vleku Zalomený. „Je to otázka čtyř až pěti let, vše je spojeno s novým územním plánem Rokytnice, který právě vzniká,“ uvedl Pražák.

Areál bude otevřený každý den od 8:30 do 16 hodin, skipasy jdou koupit také online, lyžaři získají slevu 10 procent. Areál nabízí 12 kilometrů sjezdových tratí a dvě tříkilometrové sjezdovky – modrou a červenou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiareál Rokytnice

Štítky lyžování, lyže, rokytnice, skipasy, skiareál, Rokytnice nad Jizerou, lyžař, lanová dráha, skipas, Lysá hora, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helena Munzarová

A vysvětlete to mé švagrové, která zjistila, že je astmatička, a prožila si s covidem čtyřměsíční martyrium, až ji nakazí některý z kolegů v práci nebo jí covid přinese dítě ze školy!

Sobota, 4. prosince 2021, 02:23Odpovědět

Helena Munzarová

Jenže ti mladí lyžující budou covid dál roznášet. Vláda dělá opatření k tomu, aby chránila nemocnice před zahlcením a ekonomiku před zhroucením dalšími náklady z nemocenských, karantén, covidových kompenzací. A čím víc se to roznáší, tím horší následky. A u nás je bohužel tolik bezohledných, kteří prskají na ostatní a nedbají na to, aby nákazu šířili co nejméně, že ty nemocnice i ekonomika jsou ve srabu.

Sobota, 4. prosince 2021, 02:19Odpovědět

Vládní opatření jsou až úsměvná, říká ředitel skiareálu v Rokytnici. Chystá se na zahájení sezony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.