Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pomohl přepadené seniorce a vydal se s ní hledat pachatele. Toho nakonec dopadl

Pětadvacetiletý Petr Grundza se dočkal ocenění za svůj statečný čin. Ve čtvrtek druhého prosince večer totiž pomohl přepadené seniorce, se kterou se vydal hledat pachatele do ulic České Lípy. A nakonec ho i dopadl a předal policistům. Jeho čin ocenila starostka města i samotná policie.

„Čin pana Grundzy nám všem dává naději, že dobří lidé nevymizeli, že je normální člověku v nouzi pomoci a nenechat jej na holičkách. Proto jsem velmi ráda, že jsem se s ním mohla setkat osobně a srdečně mu poděkovat za jeho pohotovou reakci a šťastný konec celého příběhu,“ uvedla starostka města Jitka Volfová při slavnostním okamžiku, při kterém mu věnovala pamětní medaili a věnovala mu i šek na pět tisíc korun.

Celý příběh se odehrál poté, co se třiasedmdesátiletá seniorka vracela z kostela. Ve Svárovské ulici ji útočník povalil na zem a okradl o kabelku. Místem ale projížděl právě Petr Grundza, který zastavil a ženě pomohl. Naložil ji do auta a vydal se pachatele hledat. A byl úspěšný, když žena útočníka poznala. Grundza muže zadržel, kabelku ženě vrátil a počkal na policii, které muže předal.

Svůj čin přitom hodnotí skromně. „Bylo mi paní moc líto. Měli bychom mít úctu ke starým lidem, i proto jsem neváhal paní pomoci,“ řekl jen. O tom, co udělal, ani nikomu neřekl, na jeho čin upozornili českolipští policisté.

Právě krajský ředitel Grundzovi také poděkoval. „Čin pana Grundzy je činem výjimečným, ke kterému nedochází tak často. I proto je to čin hodný ocenění. To, co udělal, jistě pomůže obyvatelům České Lípy zvýšit jejich pocit bezpečí, protože vědí, že jsou mezi námi lidé, kteří se druhých zastanou,“ řekl krajský policejní ředitel Ondřej Musil.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky přepadení, Česká Lípa, petr grundza, pomoc, policie, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomohl přepadené seniorce a vydal se s ní hledat pachatele. Toho nakonec dopadl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.