Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cvičení se změnilo v ostrou akci. Horská služba hledala v Jizerkách zbloudilou turistku

Horská služba v Jizerských horách pořádá vždy před začátkem zimní sezóny pravidelné cvičení. To se ale nyní změnilo v ostrou akci. V sobotu krátce po patnácté hodině totiž záchranáři přijali oznámení o zbloudilé ženě, která se ztratila v oblasti Smrku. Pátrání nakonec dopadlo dobře a záchranáři ho dokonce zaznamenali ve videu.

„Takže ona šla ze Smrku dolu Nebesákem…jasně,“ pátrací akce začíná u mapy Jizerských hor a poradou, kde ženu horští záchranáři budou hledat. „Půjdeme po stopách do toho ďolíku, rozdělíme se na dvě party,“ upřesňují si.

Pak už se rozjíždí akce, do které se zapojí jedenáct záchranářů ze dvou okrsků. Pátrat vyráží na skútru a čtyřkolce. Přímo v oblasti, kde se žena ztratila, záchranáři hledají stopy, které by je k ní mohly dovést.

Podívejte se na pátrací akci v Jizerkách

V horách se rychle stmívá, když přichází dobrá zpráva. Ženě se povedlo sestoupit na Bártlovu boudu, odkud horskou volá chatař. Záchranáři se tak nakonec s pohřešovanou spojí. Je v pořádku. 

Podle horské služby takové situace nejsou ojedinělé. „Podobný zásah v menším rozsahu jsme za poslední dva dny absolvovali ještě dvakrát,“ dodávají záchranáři.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba Jizerské hory

Štítky horská služba, Jizerské hory, smrk, pátrání, turistka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cvičení se změnilo v ostrou akci. Horská služba hledala v Jizerkách zbloudilou turistku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.