Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Libereckého kraje přivezou skauti Betlémské světlo v sobotu, rozdávat ho budou na desítkách míst

Betlémské světlo patří mezi krásné adventní tradice a do Libereckého kraje dorazí i před letošními Vánocemi. Skauti ho na sever přivezou v sobotu a rozdávat jej budou na desítkách míst.

Rozvoz Betlémského světla nezastavila ani epidemie. „Vzhledem k opatřením se ruší některé tradiční akce, které jsou s rozvozem světla spojené, přesto věříme, že se světlo dostane ke všem, kteří si chtějí zpříjemnit předvánoční čas,“ uvedl Lukáš Malý, předseda Krajské Rady Junáka - českého skauta.

Skauti přivezou světlo z Pardubic. Na liberecké nádraží dorazí rychlíkem R 1066 ve 13:55. Do České Lípy přicestuje plamínek naděje ve 12:20 vlakem TL 6008 z Mladé Boleslavi. „Skauti v Libereckém kraji si plamínek převezmou na vlakových stanicích a roznesou ho po celém kraji,“ informovala Jana Pekařová, krajská mediální zpravodajka Junáka.

Skauti přivezli do Česka Betlémské světlo. Do Liberce dorazí vlakem v sobotu

Do České republiky dorazilo Betlémské světlo. Tradičně jej přivezli do země skauti, kteří si plamínek převzali na česko-rakouské hranici v Břeclavi a s lucerničkami jej předali brněnskému biskupovi v katedrále svatého Petra a Pavla. Jeden ze...

Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku. Do Česka se Betlémské světlo poprvé dostalo po pádu komunistické vlády v roce 1989. Tehdy ho přivezli exiloví a čeští skauti z Rakouska.

Betlémské světlo budou letos skauti rozvážet již po jednatřicáté. V Libereckém kraji si ho mohou lidé vyzvednout na mnoha místech od Zákup, Nového Boru, Malé Skály přes Jablonec nad Nisou, Hrádek nad Nisou až po Bílý kostel, Grabštejn a Hodkovice nebo Semily. Ve většině případů se světlo předává pod širým nebem. Přesné časy a místa najdou lidé na webu libereckých skautů. „Chceme rozzářit naději v mnoha domácnostech, takže se těšíme, že si světlo přijdete vyzvednout i vy,“ komentoval Malý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Betlémské světlo | Zdroj s využitím TZ

Štítky Betlémské světlo, tradice, skaut, vlak, cesta, historie, Liberecký kraj, Vánoce, Rakousko, Jana Pekařová, Junák - český skaut, z. s., Pardubice, Česká Lípa, Mladá Boleslav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Libereckého kraje přivezou skauti Betlémské světlo v sobotu, rozdávat ho budou na desítkách míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.