Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V zoo se narodila zebra, zahrada bude na Štědrý den otevřená

Liberecká zoo vítá mládě, které se narodilo v předvánočním čase. Jde o kobylku zebry bezhřívé, která se narodila v neděli 19. prosince, jde přitom o třetího potomka původně wroclawské klisny. Zahrada zůstane otevřená i na Štedrý den, lidé tak mládě možná budou moci zahlédnout.

„Radost z přírůstku násobí i historicky první doklad pohlavní dospělosti a plodnosti ve zdejším stádě odchovaného hřebce,“ uvedla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Při pondělní kontrole zdravotního stavu hříběte a jeho povinného označení čipem bylo potvrzeno i pohlaví. „Jedná se o kobylku a nezbývá než si přát, aby i ona byla svou svědomitou matkou bezpečně odchována až k dospělosti,“ dodala mluvčí.

Tajfun na Filipínách zabil čtyři stovky lidí. Zoo posílá finanční pomoc záchrannému centru

Přírodní katastrofa zasáhla koncem minulého týdne Filipíny. Ničivý tajfun má téměř čtyři sta obětí. Prohnal se i ostrovem Negros, kde působí nezisková organizace Talarak. S tou mnoho let spolupracuje liberecká zoo, která se rozhodla organizaci...

I v letošním roce bude možné zkrátit si čekání na Ježíška v liberecké zoo. Na návštěvníky bude na Štědrý den opět čekat dobrovolné vstupné.

Na Štědrý den ale budou brány zoo otevřeny o hodinu méně, a to od 9 do 15 hodin. Pokladna se uzavře ve 14 hodin. Stejně jako v předchozích letech návštěvníci za vstupenku zaplatí dobrovolné vstupné. „Dobrovolné vstupné je naše dlouholetá tradice, která se těší velké oblibě veřejnosti. Každý rok k nám na Vánoce zavítá tisíce lidí, kteří si přichází zkrátit čekání na Ježíška a zároveň i nosí dárky pro naše zvířata. Tento zájem nás nesmírně těší a děkujeme za něj. Doufáme, že si k nám rodiny s dětmi najdou cestu i letos,“ řekl ředitel zahrady David Nejedlo.

Pokud by návštěvníci chtěli potěšit zvířata v zoo i tento rok, mohou je obdarovat ideálně trvanlivými potravinami, jako jsou kokosové ořechy, neloupané lískové a vlašské ořechy, sušené ovoce a podobně. Dárky lze zanechat personálu na pokladně při vstupu do zoo. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZOO Liberec/Jitka Ambrožová

Štítky zoo, liberec, zoo liberec, zebra, Štědrý den, zahrada, Vánoce, Ježíšek, kobylka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V zoo se narodila zebra, zahrada bude na Štědrý den otevřená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.