Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Loni na silnicích v Libereckém kraji zemřelo sedmnáct lidí, to je více než o rok dříve. Ubylo ale těžce zraněných

V loňském roce vyhaslo na silnicích v Libereckém kraji 17 lidských životů. Tento počet je o čtyři vyšší než v roce 2020. Zřejmě nejtragičtější byl závěr roku, kdy na silnicích v kraji přišli o život čtyři lidé.

Poslední smrtelnou nehodu řešila policie na silvestra v Turnově na Semilsku. Zahynul při ní 41letý motocyklista Hlášení o nehodě policie přijala po 14:20. „Motocyklista na stroji BMW projížděl od obce Všeň do centra Turnova po Sobotecké ulici, přičemž v opačném směru se k němu blížilo osobní vozidlo stejné tovární značky. Jeho řidič se rozhodl v křižovatce odbočit vlevo na Mašov. Při odbočování došlo k vzájemnému střetu. Motocyklista narazil do pravého boku auta a utrpěl zranění, kterému bohužel podlehl ještě na místě," popsala nehodu krajská policejní mluvčí Ivana Baláková. Okolnosti nehody policie zjišťuje.

Při tragické nehodě vyhasl život motorkáře. V Turnově se srazil s automobilem

Poslední den v roce 2021 bohužel skončil tragicky pro jednačtyřicetiletého motocyklistu, který zahynul při nehodě na Semilsku.

Podle předběžných údajů z policejních statistik evidovala v loňském roce policie v Libereckém kraji 4610 havárií, což je o 93 víc než o rok dříve. Vyšší byly i způsobené škody, které přesáhly 219 milionů korun, před rokem byly zhruba o sedm milionů nižší.

Kamion na průtahu Libercem srazil řidiče, který vystoupil z auta. Ten při převozu do nemocnice zemřel

K tragické nehodě došlo v pondělí po poledni na průtahu Liberce. U sjezdu na Globus srazil projíždějící kamion řidiče, který tam opustil své vozidlo. Na místě pak probíhala záchrana života, muž ale při převozu do nemocnice zemřel. Řidič kamionu...

Těžce zraněných bylo o třicet méně

Lepší jsou statistiky zraněných. Loni odvezli záchranáři od nehod 49 těžce zraněných, před rokem jich bylo o 30 víc. Ubylo také lehce zraněných, kterých záchranáři ošetřili 1017, v předcházejícím roce jich bylo o 51 víc. V roce 2020 řešila policie v Libereckém kraji 4517 dopravních nehod, při nichž zemřelo 13 lidí. Dalších 79 účastníků bylo zraněno těžce a 1068 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Škody přesáhly 212 milionů korun.

Tragická nehoda u Cvikova. Auto narazilo do stromu a začalo hořet, jeden člověk nepřežil

K tragické nehodě došlo ve středu ráno na silnici mezi Drnovcem a Mařeničkami u Cvikova. Z dosud nezjištěných příčin tam auto narazilo do stromu. Nehodu nepřežila jedna osoba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, automobilová, 2021, Liberecký, smrt, úmrtí, silnice, Liberecký kraj, policie, havárie, BMW, Turnov, okres Semily, Všeň

Loni na silnicích v Libereckém kraji zemřelo sedmnáct lidí, to je více než o rok dříve. Ubylo ale těžce zraněných  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.