Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hosty z Ruska a Běloruska neubytujeme, oznámily hotely Pytloun. Volné kapacity nabídnou uprchlíkům

Síť hotelů Pytloun Hotels oznámila, že nebude ubytovávat hosty z Ruska a Běloruska. Volné kapacity naopak nabídne uprchlíkům z Ukrajiny. Reaguje tak právě na aktuální situaci na Ukrajině. Hotely Pytloun navíc vyzývají další hotely a penziony v ČR včetně Asociace hotelů a restaurací ČR, aby se k této iniciativě připojili.

„Nikdo z nás by neměl nečinně přihlížet tomu co se nyní děje na Ukrajině a toto je jedna z možností, jak se proti ruskému násilí bránit a jak vyjádřit naši podporu Ukrajině,“ řekl Lukáš Pytloun, generální ředitel a majitel sítě Pytloun Hotels.

Neubytování hostů Z Ruska a Běloruska je podle něj vzkaz. „Chceme vyslat jasný signál občanům Ruska a Běloruska, že dokud neskončí nesmyslná vojenská agrese proti svobodné a svrchované Ukrajině, mají u nás dveře zavřené,“ dodal.

Vyfoťte se na náměstí s transparentem na podporu Ukrajiny, vyzývá Jablotron ruské zákazníky. Pak jim zapne data

Jablonecký výrobce zabezpečovacích systémů Jablotron zablokoval datové služby zákazníkům v Rusku a Bělorusku v reakci na situaci na Ukrajině. Na to konto mu přišly stovky rozhořčených reakcí. Jablotron ale na svém rozhodnutí nechce nic měnit.

Pytloun Hotels také vyzývají další české hotely a penziony, aby hosty ze zmíněných zemí také neubytovávali. „Součástí reakce na vojenskou agresi, kterou Rusko rozpoutalo na Ukrajině, je také bojkot veškerého ruského a běloruského zboží a surovin v síti Pytloun Hotels,“ dodal mluvčí hotelů Ondřej Hampl.

Síť hotelů se také snaží pomoci uprchlíkům z Ukrajiny, kterým nabídne volné kapacity v hotelech. První rodiny jsou již zdarma ubytovány v libereckých hotelech. Příjezd dalších rodin a běženců se očekává. „Další volné kapacity pro ubytování uprchlíků z Ukrajiny jsme schopni v horizontu dvou až tří týdnů upravit a připravit k nastěhování také v Penzionu Union v Harrachově a v bývalém Wolkerově sanatoriu (Lesní vile) v Harcově,“ uvedl Pytloun.

Iniciativa hotelů Pytloun připomíná případ z roku 2014, kdy ostravský hoteliér Tomáš Krčmář odmítl ubytovávat hosty z Ruska kvůli Anexi Krymu. Jeho hosté z Ruska tehdy museli podepsat prohlášení, že s anexí Krymu nesouhlasí. Hoteliér měl poté problémy s úřady a celou situaci řešil soud. Ten nakonec hoteliérovi vyhověl.

Hotely Pytloun nyní po oznámení iniciativy čelí i kritice. „Rozhodnutí neubytovat kohokoliv z Ruska a Běloruska je opravdu hloupé. Takže všichni v jednom pytli? I ti, co třeba bojují proti putinovskému režimu a v ČR jsou kvůli své bezpečnosti? Promiňte, ale v hotelu Pytloun se už já osobně nikdy neubytuji,“ uvedl na twitteru například šéfredaktor zpravodajství TV Nova Michal Kratochvíl.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pytloun Hotels

Štítky pytloun hotels, pytloun, hotel, ubytování, Rusko, Bělorusko, Ukrajina, Lukáš Pytloun, uprchlík, Česko, penzion, Asociace hotelů a restaurací České republiky, anexe Krymu Ruskou federací

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hosty z Ruska a Běloruska neubytujeme, oznámily hotely Pytloun. Volné kapacity nabídnou uprchlíkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.