Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec nechá opravit školu U Školy. Na rekonstrukci má padesát milionů

Další základka v Liberci se dočká rekonstrukce. Tentokrát půjde o školu U Školy. Vyjít má na necelých padesát milionů korun a začátek prací je naplánován na červen letošního roku.

„Budova školy je ve velmi špatném stavu, především z důvodu vlhkosti. Projekt tedy řeší nejen zajištění moderní výuky prostřednictvím vybudování odborných učeben a jejich vybavení, ale zároveň bezpečí a zdraví žáků,“ uvedla náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO).

Stavební úpravy tak pode ní zajistí nejen bezbariérový přístup do školy a vnitřní bezbariérovost, ale také odvlhčení prostor.

Rekonstrukce se ale týká celé budovy, protože se bude budovat nová kanalizace, WC pro imobilní osoby a nový výtah. Vznikne i několik nových učeben. „Jedná se o multimediální jazykovou učebnu, učebnu fyziky a chemie,“ doplnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Podle ní á sice rekonstrukce trvat sedm měsíců, velké části stavebních prací, zejména bourací práce a výměny stropních a podlahových konstrukcí, ale budou směřovány na období letních prázdnin, aby nebyl narušen běžný chod školy. „Nebude tedy potřeba zajistit náhradní prostory,“ dodala mluvčí.

Projekt bude spolufinancován Evropskou unií a předpokládané celkové náklady na modernizaci školy včetně nového vybavení činí 49,7 milionů korun. Zhruba polovinu chce město získat z dotace. „Žádost o dotaci do ITI podáme v září 2022, a to po vyhlášení výzvy a po ukončení zadávacích řízení na stavební práce a vybavení,“ uzavřela náměstkyně.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberec, škola u školy, škola, rekonstrukce, učebna, Radka Loučková Kotasová, ANO 2011, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec nechá opravit školu U Školy. Na rekonstrukci má padesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.