Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec po třech letech zvedne nájemné v městských bytech. Lidé zaplatí o pětinu víc

Po třech letech se letos v libereckých městských bytech zvedne nájemné, a to až o dvacet procent. Zvýšení nájemného se od července týká všech 1235 bytů ve vlastnictví města.

„V městském bytovém hospodaření můžeme ze zákona můžeme navyšovat nájemné buď každým rokem o inflaci, nebo jednou za tři roky o maximálně dvacet procent. Naposledy jsme navyšovali od prvního července 2019,“ vysvětlil náměstek primátora Ivan Langr.  

Podle něj tak město letos nájemné zvýší právě o zmíněných dvacet procent. „Stále jsme pod komerčním nájemným, které v současnosti osciluje kolem 210 až 230 korunami na metr za čtvereční,“ dodal.

Nájemné v městských bytech bude i po zdražení podle Langra maximálně poloviční. U několika nejdražších bytů je to 105 korun, ostatní jsou pod devadesáti korunami. Domy s pečovatelskou službou budou mít 48 korun za metr čtvereční. „Stále držíme tu vlajku sociálního přidělování bytů pro skupinu obyvatel, která je v akutní bytové krizi nebo s nějakými handicapy. Na tom se nic nemění,“ řekl.

Měsíčně město díky zvýšení nájemného získá zhruba 290 tisíc korun. „Nájemné je potřeba, abychom vybranou částku mohli dávat zpátky do oprav,“ uzavřel Langr.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky město, nájem, nájemné, Liberec, městské byty, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Liberec po třech letech zvedne nájemné v městských bytech. Lidé zaplatí o pětinu víc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.