Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Harrachov se pokusí prodat areál bývalé celnice. Nejlepší by místo ní byl hotel, říká starosta

Harrachov se pokusí prostřednictvím mezinárodní elektronické aukce prodat několik let nevyužívaný areál bývalé celnice na hranici s Polskem. Získat tím chce minimálně 58 milionů korun. Místostarosta města Tomáš Vašíček (SNK - Změna pro Harrachov) řekl, že aukci chtějí uspořádat v dubnu.

Harrachov celnici postavenou v 70. letech minulého století ze žuly a betonu získal v roce 2008 bezúplatně od státu. V nájmu tam byly v minulosti herna a freeshop s potravinami, řadu let už je ale celnice nevyužívaná a chátrá. „Máme posudek, který říká, že je to skoro neopravitelné," řekl Vašíček.

Využití pro celnici město nemá a pokusy předchozího vedení radnice navrátit ji státu skončily neúspěchem. Podle mínění Vašíčka ale může mít prodej v aukci úspěch. „Myslíme si, že ten prostor je lukrativní už jen s ohledem na blízkost Jakušic a budoucího rozvoje tohoto regionu," uvedl. V polských Jakušicích vzdálených jen několik kilometrů od Harrachova vzniká moderní sportovní areál s celoročním využitím za stovky milionů korun. Pro Harrachov by podle Vašíčka bylo asi nejlepší, pokud by se na místě celnice postavil hotel.

Peníze získané případným prodejem celnice chce radnice využít pro rozvoj harrachovského chátrajícího areálu se skokanskými můstky. „Výtěžek z aukce bychom vinkulovali ve prospěch vzniku nebo rekonstrukce areálu pro klasické lyžování, to nejsou jen skokanské můstky," dodal Vašíček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Harrachov

Štítky ČR, reality, správa, Harrachov, dražba, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Harrachov se pokusí prodat areál bývalé celnice. Nejlepší by místo ní byl hotel, říká starosta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.