Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Velikonoční trhy nejen před libereckou radnicí, tvořivé dílny a koncerty

Máme tu víkend před Velikonocemi a s ním i množství velikonočních trhů a tvořivých dílen. O večerní program se postarají Michal David se svou kapelou nebo Rammstein Members Club.

Pátek:

V pátek 8. 4. začínají Liberecké Velikonoce na náměstí před libereckou radnicí a budou trvat až do 17. 4. Kvůli koronavirové pandemii se v minulých dvou letech trhy konat nemohly, letos si však opět můžeme užít jarní atmosféru v centru města. Kromě bohatého výběru tradičního velikonočního zboží bude na programu mnoho doprovodných akcí.

Sobota:

V sobotu se na sychrovském zámku konají velikonoční trhy s ukázkami řemesel, prodejem tradičního zboží a programem pro děti. Vystoupí komediant, klaun a kejklíř Vojta Vrtek a Divadelní studio dell´Arte. Akce probíhá od 9:00 do 16:00.

Oblastní galerie Liberec si na sobotu připravila výtvarnou dílnu. Návštěvníci mohou přijít kdykoli v čase od 10:00 do 13:00 a vyrobit si velikonoční ozdoby a připomenout si tradice.

Od 13:00 se ve Frýdlantu koná velikonoční jarmark na náměstí T. G. Masaryka. Čekají vás velikonoční stánky, občerstvení a doprovodný kulturní program. Pro děti budou připravené soutěže a výtvarná dílnička.

Ve Vratislavicích nad Nisou se též koná velikonoční jarmark, a to v sobotu od 14:00 nově před IGI VRATISLAVICE. Na programu bude jarní koncert dětí z vratislavických mateřských škol, tvoření jarních dekorací pro děti i dospělé a možnost ochutnat regionální dobroty, to vše v příjemné velikonoční atmosféře.

O víkendu 9.–10. 4. proběhne v Domě dětí a mládeže Větrník jarní keramický kurz. V dopoledních hodinách je kurz určen pro rodiče s dětmi, v odpoledních hodinách pak pouze pro dospělé od 18 let. Vyrobit si můžete různé dekorace vhodné na jaro – opět budete mít připraven vytočený polotovar, ze kterého dotvoříte nějaké zvířátko, různé misky na kvítka, dekoraci na dveře apod. Nutná registrace předem.

Přesunutý koncert Michala Davida je konečně tady. V sobotu od 19:00 v liberecké aréně vystoupí se svou kapelou KVATRO, která ho doprovázela na úspěšných Open Air Tour 2018–2020. Diváci se mohou těšit na největší hity Michala Davida, playlist bude pestrý. Některé písně budou vybrány přímo na přání fanoušků. Jako hosté vystoupí skupina VERONA, předskokanem bude popová hudební skupina YesBrothers a před koncertem diváky naladí DJ Andrea Pomeje.

V Domě kultury Liberec vás v sobotu od 20:00 čeká mistrovská hudební a vizuální interpretace společně s pyrotechnickou show v podání libereckých Rammstein Members Club. Akce byla přesunuta z podzimního termínu loňského roku.

Neděle:

Týden před velikonoční nedělí se koná tradiční akce nejen pro rodiny s dětmi ve zrekonstruovaném Severočeském muzeu. V neděli 10. dubna od 13:00 do 17:00 tam bude pro návštěvníky přichystaná výtvarná dílna na téma jarní smaltování, pletení pomlázky nebo prodej staročeského velikonočního pečiva. Kromě nedělního programu pořadatelé uchystali na celý velikonoční týden zábavné akce v muzejním parku – až do pondělí 18. dubna si tak díky nim bude možné připomenout a oživit velikonoční zvyky a pranostiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Velikonoce, trhy, jarmark, víkend, akce, tipy, koncert, dílny, hudební skupina, Michal David, dekorace, Liberec, Tomáš Garrigue Masaryk, Andrea Pomeje, Boží hod velikonoční, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Velikonoční trhy nejen před libereckou radnicí, tvořivé dílny a koncerty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.