Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Liberci žije osm stoletých občanů. Jubilejní narozeniny oslavila Anna Vošvrdová

V Liberci je už osm osob, které oslavily sté narozeniny, převládají mezi nimi ženy. Od dubna se k nim řadí i Anna Vošvrdová z Liberce, v květnu přibudou další dva století občané. Nejstarší Liberečance je 102 let.

Anna Vošvrdová se narodila 24. dubna 1922 v Hrubé Skále a vyrostla v Borku pod Troskami. Po válce, roku 1948 se přestěhovala do Liberce, kde žije dodnes. Již 10 let bydlí v ruprechtické Hokejce a je tak nablízku své rodině.

Paní Anna pracovala celý život jako úřednice, ale ještě v důchodovém věku se rozhodla prodávat a pomáhat zákazníkům s výběrem oblečení v obchodu s textilem v OD Ještěd, uvedl na webu města Jan Král.

Typický liberecký příběh

K úctyhodnému věku jí přišli poblahopřát náměstek primátora Jiří Šolc a předsedkyně městské Komise pro občanské obřady a záležitosti Irena Jirásková.

„Je to vlastně takový náš liberecký typický příběh. Paní, coby mladá a nadějeplná žena, přichází do Liberce, kde se zlomem dvacátého století uvolnilo mnoho místa. Prožila zde svůj hezký život a dnes v kruhu blízkých je zde nejvíce doma jak to jen jde,“ řekl náměstek Jiří Šolc.

Sedm žen, jeden muž

V Liberci žije v současné době osm stoletých osob, z nich pouze jeden muž. V květnu oslaví sté narozeniny další dva občané, muž a žena.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Statutární město Liberec

Štítky Liberec, občané, jubileum, sto let, Anna Vošvrdová, narozeniny, Jiří Šolc, Jan Král, Hrubá Skála, Borek, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci žije osm stoletých občanů. Jubilejní narozeniny oslavila Anna Vošvrdová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.