Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: čarodějnické akce v okolí a historické tramvaje

Tento víkend se v okolí koná spousta akcí spojených s pálením čarodějnic nejen pro děti. První májový den zase přinese jízdu historických tramvají nebo přírodovědnou výstavu.

PÁTEK:

Již od čtvrtka je připraven u jablonecké přehrady Lunapark na Tajvanu. Spoustu atrakcí pro děti i dospělé si mohou návštěvníci užít až do 8. května. Kvůli aktuální situaci i ochraně vodní plochy se však v sobotu tradiční čarodějnický ohňostroj neuskuteční.

Čarodějnická stezka v Ruprechticích

Od pátka do neděle je pro děti připravena čarodějnická stezka ruprechtickým lesíkem. Trasa začíná na odpočívadle za ruprechtickým hřbitovem. Cestou na vás čeká 11 zastávek s úkoly, které jsou vhodné pro děti od 4 let. Trasa měří 1,1 km, je značená bílými fáborky a sjízdná i s terénním kočárkem. Stezku připravila organizace Musictime.

SOBOTNÍ ČARODĚJNICKÉ AKCE:

Sobotní večer bude sice ve znamení pálení čarodějnic, kdo však uvítá jiný program, může zajít do Kina Varšava a zhlédnout slavnostní premiéru filmového thrilleru Promlčeno od 20:00 do 22:00 s delegací tvůrců a besedou po projekci. Účast na premiérovém večeru přislíbil režisér Robert Sedláček, herečky Vilma Cibulková a Julie Šurková, herci Igor Bareš, Karel Jirák a Justin Svoboda.

Lidové sady

V Dětském koutku v Lidových sadech se koná čarodějnická akce pro malé i nejmenší děti. Od 16:00 bude na programu představení Divadla Rolnička O kouzelném koštěti, v 18:30 bude upálena čarodějnice, následovat bude podvečerní pálení ohně s možností opečení vlastních špekáčků.

Blíží se pálení čarodějnic, v hromadě klestí však bývají ukryti ježci. Mnohdy se je nepodaří zachránit

Každý rok je to stejné. Do záchranných stanic se dostávají ježci s popáleninami, které utrpěli při pálení hromady dřeva a dalšího biologického odpadu na zahradách. Blížící se pálení čarodějnic tak pro ně představuje velké nebezpečí. Záchranné...

Vratislavice

Čarodějnický pohádkový les bude i ve vratislavickém lesoparku. Děti čeká zábavná stezka s pohádkovými bytostmi od 16:00 do 18:30, poté proběhne vyhlášení tradiční soutěže o nejhezčí čarodějnou masku a nejoriginálnější lampion, hrát bude živá hudba k poslechu i tanci a na ohništi si můžete opéct vlastní pochutiny. V 19:30 se zapálí velká vatra na louce pod VAPARKEM.

Horní Hanychov

SDH Horní Hanychov vás zve na tradiční lampionový průvod a pálení čarodějnic. Od 17:00 bude na hřišti občerstvení, v 18:45 sraz na konečné zastávce tramvaje, v 19:00 vyjde průvod s maskami a o půl hodiny později proběhne pálení čarodějnic na Spáleništi.

Liberecká výšina

Přijďte si opéct buřty, spálit ježibabu a možná přijde i kouzelník. Kromě na ohni pečeného buřta si můžete v restauraci pochutnat na dobrotách z výšinského menu. Akce se koná od 16:00.

Chrastava

Město Chrastava a SDH Chrastava vás srdečně zvou na tradiční akci pálení čarodějnic a lampionový průvod. Akce proběhne jako vždy na louce za hasičskou zbrojnicí v Chrastavě od 18:00 do 22:00

Rádlo

Čarodějnice se budou pálit i na Rádle. Na hřišti u koupaliště v obci čeká návštěvníky odpoledne plné her, dětský skákací hrad, vzduchovková střelnice s myslivci, jízda na koních a občerstvení v podobě piva, guláše a buřtů. Akce začíná v 16:00.

NEDĚLE:

K prvnímu květnovému dni proběhnou v Liberci od 12:26 sváteční jízdy historických tramvají na trase: Rybníček – Lidové sady – ZOO a zpět. Jízdenky prodává průvodčí ve vozidle (za hotové). Pokud si koupíte jízdenku na celé kolo, budete mít ten den slevu 50 % do Technického muzea. Komu se to nehodí tuto neděli, může se svézt o týden později.

Od 1. května je v liberecké botanické zahradě k vidění přírodovědná výstava Venezuelská příroda s podtitulem Vzácné dokumenty z nyní nepřístupné země. Všechny fotografie i film, který výstavu provází, jsou originály pořízené pro Botanickou zahradu. Výstavu najdete ve výstavním pavilonu při administrativní budově.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sport Park Liberec

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, čarodějnice, pálení, děti, výstava, Chrastava, lampion, Tchaj-wan, Vilma Cibulková, Robert Sedláček, Igor Bareš, Justin Svoboda, Kino Varšava, Ruprechtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: čarodějnické akce v okolí a historické tramvaje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.