Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: zahájení sezony na Kristýně, akce na dopravním hřišti a Lužická padesátka

Tento víkend to vypadá na příjemné počasí, vyražte proto do přírody Lužických hor, na Kristýnu nebo do bikeparku. Rodiče mohou vzít děti na dopravní hřiště nebo do iQPARKU a nudit se nebudou ani milovníci divadla.

Pátek:

Po dvouleté pauze začíná v pátek letošní ročník Festivalu současného divadla WTF?! – tentokrát s mottem ODVAŽ SE! Těšit se můžete na divadlo, hudbu, ale také výborné jídlo a pití. Program běží v pátek od 16:00, v sobotu od 12:00. 

Od pátku se můžete projet v Bikeparku Ještěd. K dispozici je upravená trať La Spaghetta a všechny překážky jsou potažené pletivem. Provoz bike parku bude probíhat společně s provozem lanovky Skalka, v květnu se tedy jezdí vždy pátek – sobota  – neděle.

Sobota: 

Na dětském dopravním hřišti proběhne v sobotu Den s Městskou policií Liberec. Návštěvníky čeká překážková dráha, jízdy zručnosti, dopravní a vědomostní soutěže s cenami pro všechny, práce psovoda MP a policejního psa, prezentace Městské policie Liberec a partnerů akce, bezplatné zapůjčení jízdních kol, koloběžek a šlapadel (helmu vlastní!). Součástí programu je bike show Jana Sladkého. Občerstvení zajištěno, vstup zdarma.

Potěšte maminku na Den matek. Vyrobte jí dárek, který ji zaručeně udělá radost. Tatínkové, vezměte svá dítka a přijďte si společně vyrobit koupelovou šumivku, voňavou sůl do koupele a interaktivní přáníčko pro maminku do laborky v iQPARKU. Dorazit můžete v sobotu i v neděli od 12:00 do 16:00.  Tvoření je zdarma v rámci vstupného do iQPARKU.

Klub českých turistů Hrádek nad Nisou pořádá legendární turistický pochod s více než padesátiletou tradicí – Lužickou padesátku. Trasy na 50, 35, 25 a 8  kilometrů jsou připraveny tak, aby vedly těmi nejkrásnějšími a nejzajímavějšími místy Lužických hor. Všechny trasy si můžete v klidu projít nebo si je zaběhnout. Začíná se v 6:00. 

V sobotu opět otevírá muzeum hraček v Jablonci nad Nisou. Od května do června je v muzeu otevřeno každou sobotu od 13:00 do 16:30 hodin. Vystavované hračky jsou převážně z období od roku 1940 do roku 1989, ale najdete zde i starší. Muzeum hraček sídlí v 1. patře bytového domu poblíž centra Jablonce nad Nisou.

Neděle: 

V neděli se koná oficiální zahájení sezóny na hrádecké Kristýně. Od 13.00 budou na programu závody na in-line bruslích, v průběhu odpoledne dětské závody na koloběžkách, horolezecká stěna, elektrická autíčka, paintballová střelnice na terč a fotbalová klec. Odemčení Kristýny je plánováno na 16.00, poté následuje koncert kapely Stan Band.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kemp-kristyna.cz

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, volný čas, rekreace, divadlo, Lužické hory, muzeum, hračka, Liberec, Den matek, Jablonec nad Nisou, Klub českých turistů, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: zahájení sezony na Kristýně, akce na dopravním hřišti a Lužická padesátka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.