Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zatoulané fenky z Českolipska srazil vlak. Pomáhaly handicapovanému Filípkovi

Dvě fenky australského ovčáka, které zmizely ze zahrady na Českolipsku, hledala rodina několik dní. Bohužel byli psi nalezeni mrtví, zřejmě je srazil vlak. Fenky pomáhaly handicapovanému Filípkovi, byli na sebe velmi napojeni.

Fenky se zatoulaly z pondělí na úterý v Dobranově. „Chceme pomoci osmiletému Filípkovi. Jedná se o handicapovaného chlapce, který je postižený fyzicky i mentálně, a právě o to více přilnul ke dvěma fenkám, které mu rodiče pořídili pro radost,“ uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Ivana Baláková.

Hledání však nemělo dobrý konec. Mrtvé fenky nalezla majitelka v pátek ráno poblíž kolejiště na Zákupsku. „Nejspíš je srazil vlak," uvedla mluvčí. 

Roční fenka Merry a pětiletá Kitty dělaly radost osmiletému Filípkovi, kterého jejich ztráta velmi zarmoutila  „Ta starší je na Filípka tolik napojená, že u něj dokáže rozpoznat i blížící se epileptický záchvat a jeho rodiče na něj štěkotem upozornit,“ sdělila Baláková. 

Svědkové fenky naposledy viděli ve Vranově u Mimoně ve středu mezi 18. a 19. hodinou. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, Českolipsko, Mimoň, Zákupy, pátrání, australský ovčák, okres Česká Lípa, pes, rodina, zahrada, Dobranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatoulané fenky z Českolipska srazil vlak. Pomáhaly handicapovanému Filípkovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.