Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nové trasy pro cyklisty ve Vratislavicích. Přibyly dva lesní traily

Dva roky funguje ve Vratislavicích areál pro cyklisty Vapark. Na jaře letošního roku se navíc areál rozšířil o dva nové lesní traily. Ty vznikly v přilehlém lesíku, který se nachází nad ulicí Tanvaldská.

„Cyklisté zde naleznou nové singletraily, které nesou označení Porsche trail a Ginzkey trail. Názvy odkazují na známé vratislavické rodáky. Tratě jsou určeny pro pokročilé cyklisty s vyznačenou obtížností červená a černá. Navazují tak na stávající modrý a červený trail, které jsou na louce,“ upřesnil v tiskové zprávě manažer Vaparku Ivan Zimmel.

Nové tratě se slavnostně otevřely v neděli. Jako jeden z prvních si tratě projel Vojtěch Bláha, mladý nadějný jezdec, který má na svém kontě již zisk titulu mistr české republiky v disciplíně enduro v letošním roce. „Moc jsem si ježdění užil. Myslím si, že vznik podobných tratí je skvělým přínosem pro místní děti a mladé bajkery,“ řekl.

Kromě vybudování nových tratí přibyl ve Vaparku nový mobiliář v podobě laviček, stojanů na kola a odpadkových košů. Dále zde byla doplněna cestní síť pro pěší. Areál je tak připraven na letní příval cyklistů všech věkových kategorií.

Traily vznikly na pozemcích Městských lesů Liberec. „Chtěl bych poděkovat za vstřícnost organizaci Městské lesy Liberec, bez jejichž svolení by nové tratě nemohly vzniknout,“ dodal starosta Vratislavic Lukáš Pohanka.

Ohodnoť článek

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky vapark, vratislavice, traily, cyklisté, park, cyklista, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Porsche, Adalbert Bláha, Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové trasy pro cyklisty ve Vratislavicích. Přibyly dva lesní traily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.