Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Senioři ve Frýdlantu se opět mohou účastnit aktivizačních činností. Nejoblíbenější jsou tajné výlety

Město Frýdlant mohlo letos po covidové pauze obnovit aktivity pro seniory, a to bez jakýchkoli omezení. Aktivní senioři z celého města se v rámci projektu mohou účastnit různých sportovních i kulturních aktivit i mimo město díky spolupráci s kluby seniorů z Liberce a Jablonce.

„Lockdowny, které přinesla pandemie nemoci Covid-19, byly zkouškou pro nás všechny. Senioři jimi ale trpěli ještě o trochu víc. Tím, že byli považování za nejrizikovější skupinu, byli často v rámci ochrany téměř úplně izolováni. Mnozí tuto izolaci nesli velmi těžce,“ řekl místostarosta Frýdlantu Dan Ramzer, který se prací s aktivními seniory zabývá od začátku projektu. Konec vládních opatření proto přijali všichni s nadšením. „Těžko se popisuje ta radost, která ze seniorů vyzařovala ve chvílích, kdy jim bylo umožněno se zase stýkat a zažívat spolu výlety nebo třeba společenské akce,“ dodal Ramzer. 

Zájemci se mohou utkat ve sportovních turnajích v kuželkách, šipkách, pétanque nebo ve hře möllky a účastnit se kulturních a společenských akcí nebo tajného výletu, informovala v tiskové zprávě mluvčí Městského úřadu Frýdlant Martina Petrášková

Při tajných výletech účastníci netuší, co je čeká

„Věřím, že teď už bude klid a co máme naplánováno, se podaří i uskutečnit. Už příští týden 8. června nás čeká tajný výlet, který je u seniorů velmi oblíbený. Dopředu totiž netuší, kam je autobusem odvezeme, co zažijí nebo uvidí, co si vyzkoušejí,“ sdělil Ramzer.

Mezi akcemi bude letní pauza, konat se budou opět v září a říjnu. „Už teď víme, že se naši aktivní senioři zúčastní turnaje ve hře möllky v Jablonci nad Nisou, seniorské míle v Liberci, nebo Citronobraní v Jablonci nad Nisou,“ doplnila matrikářka Městského úřadu Frýdlant Ivana Sitzberger, která má seniorské akce ve své kompetenci. 

Frýdlant podle místostarosty nabízí širokou nabídku aktivit. „Vybrat si z ní může každý, kdo se chce přidat, něco se dozvědět, něco vidět a zažít. Chceme seniorům tímto způsobem poděkovat za celoživotní práci, kterou pro Frýdlant i stát odváděli a připravit jim zajímavé a aktivní trávení volného času. Aby jen pasivně nezůstávali doma, ale potkávali se mezi sebou i se svými vrstevníky z Liberce a Jablonce nad Nisou,“ vysvětlil Ramzer. 

Také starosta města Jiří Stodůlka se do projektu zapojuje. „Často žasnu nad vitalitou těch, kterým říkáme senioři a někdy jim tu vitalitu i závidím. Přál bych si, aby podobné aktivity pro seniory fungovaly co nejdéle, protože z vlastního pozorování vidím, jak přínosné všechny ty akce jsou, jak sdružují naše nejstarší obyvatele a jakou jim dávají radost ze života. Doufám taky, že bude takhle činnost pokračovat až do doby, kdy já sám budu v důchodu, abych se jich mohl účastnit se svými vrstevníky a kamarády jako spokojený důchodce,“ uzavřel. 
 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městský úřad Frýdlant

Štítky Liberecký kraj, Frýdlant, senioři, aktivity, výlety, volný čas, turnaj, soutěže, výlet, Jablonec nad Nisou, projekt, Liberec, Dan Ramzer, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři ve Frýdlantu se opět mohou účastnit aktivizačních činností. Nejoblíbenější jsou tajné výlety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.