Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Orientace v prostoru i poslušnost. Vodící psi soutěžili před radnicí

V samém centru Liberce proběhlo o víkendu mistrovství České republiky vodících psů. Zúčastnilo se jich celkem dvanáct s jejich páníčky z celého Česka. Soutěž probíhala na náměstí před radnicí a soutěžící museli dokázat, že se dokáží orientovat v prostoru.

Veřejnost měla možnost sledovat výkony nevidomých a jejich čtyřnohých společníků, kteří v běžném provozu museli dokázat, že se umí dobře orientovat a v druhé disciplíně pak dokazoval poslušnost. „Velice náš potěšil zájem jak soutěžících, kterých bylo dvanáct z celé České republiky,“ uvedl v tiskové zprávě pořadatel akce a předseda spolku Život jde dál Roman Vaněk.

Nejlépe si vedla Zuzana Duchoňová, která se se svou vodicí fenkou Káyou umístila na první místě, druhé místo pak obsadila Andrea Hlaváčková s vodicí fenkou Pradou a třetím místo patří Miroslavu Kaiseroví se psem Nelson. „Všichni soutěžící obdrželi hodnotné ceny a perníkovou medaili jako upomínku na mistrovství,“ dodal Vaněk.

V rámci mistrovství proběhl i slavnostní křest labyrintu, na jehož výzdobě se podíleli děti ze základních a mateřských škol z Varnsdorfu a z přilehlého okolí. „Veřejnost pak měla možnost vyzkoušet si chůzí v labyrintu s klapkami na očích, jízdu na dvojkole či seznámit se s pomůckami, které nevidomí používají,“ doplnila Marcela Vaňková, manažerka Spolku Život jde dál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Život jde dál

Štítky vodící psi, Liberec, mistrovství, radnice, Česko, vodicí pes, Roman Vaněk, Andrea Sestini Hlaváčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orientace v prostoru i poslušnost. Vodící psi soutěžili před radnicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.