Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Jarmark v Liberci, Žitavě a soutěž policejních kynologů

Tento víkend zaujme především Liberečáky historický jarmark před radnicí. Kdo chce vyjet dál, může zavítat do Žitavy. Mimořádnou prohlídku otevírá zámek Lemberk a policejní psy čeká soutěž o Velkou cenu Městské policie Liberec.

Pátek:

Lesní koupaliště zahajuje letní koupací sezonu, a to v pátek od 16:00. Nechť se se zapísknutím primátorské píšťalky otevře vodní hladina a zůstane otevřená až do konce léta. Čeká vás čerstvě naražené pivo, voda studená jako led a možná i nějaká hudba do skoku.

Mešní víno, liturgické oděvy i varhany. Během Noci kostelů se jich v kraji otevře veřejnosti na sedm desítek

Letos opět přichází Noc kostelů, během které bude v celé republice možné poznávat a obdivovat křesťanská umělecká díla i historii a užít si také bohatý doprovodný program. Jeden v kostelů v kraji navíc skrývá překvapení. Návštěvníci se mohou...

Nenechte si ujít akci Muzejní noc pod Ještědem. Města Liberec, Jablonec nad Nisou a Vratislavice nad Nisou nabízí v rámci celorepublikového festivalu nočním návštěvníkům kromě prohlídek stálých expozic a výstav také řadu doprovodných kulturních programů. Letošní ročník oslavuje především Mezinárodní rok skla.

Sobota a neděle:

Po dvou letech se v sobotu 11. června koná tradiční Samsmarkt v Žitavě. Centrum nedalekého města se tak promění ve velké pestré tržiště. Sjedou se tam trhovci z Německa, Čech i Polska. Místní i přespolní farmáři, řemeslníci, obchodníci a umělci budou nabízet své výrobky, přijďte nakoupit, ochutnat a užít si příjemnou atmosféru. Od 9:00 do 16:00 vás na Rathausplatz i Marktplatz v historickém centru Žitavy čekají koncerty, taneční show, loutkové divadlo, dětský koktejlový bar a nebude chybět ani Baba Jaga. Parkování je v centru Žitavy o víkendu zdarma.

Tento víkend se koná dlouho očekávaný Liberecký jarmark na náměstí Dr. E. Beneše od 9:00. Návštěvníci se mohou těšit  na bohatý doprovodný program, dobové tržiště, rudolfinskou laboratoř, pěší rytířské turnaje, útrpné právo kata Pawouka, výcvik císařských stráží a mnoho dalšího. 

Liberecký jarmark obsadí náměstí i přilehlé ulice. Připomene výročí první zmínky o městě

Sobota a neděle bude v centru Liberce patřit staročeskému jarmarku. Připomene rok 1577, kdy Liberec císař Rudolf II. povýšil na město, a to mu umožnilo pořádat dvakrát ročně trhy, signovat listiny vlastní pečetí a znakem, který používá dodnes....

Celostátní soutěž služebních psů proběhne v Liberci v Pavlovicích od 9:00. Jedná se o již 17. ročník Velké ceny Městské policie Liberec. Přijďte se podívat na výkony policistů a jejich čtyřnohých parťáků.  

U Zauhlovací a vodárenské věže Liberec ve Vratislavicích nad Nisou se od 14:00 do 22:00 koná kulturní festival Otevíráme Zauhlovačku s Lenkou Dusilovou, která na akci vystoupí. Dále jsou na programu sólo i lokální interpreti, divadelní představení a prohlídky věže s tematickou instalací Orloj Snivců od Jaroslava Kořána.

Zámek Lemberk v Jablonném v Podještědí tento víkend mimořádně zpřístupní Bredovský letohrádek s barokní zahradou a panelovou výstavou Lemberk v proměnách času. Akce potrvá po celý den od 10:00 do 16:00. Komentované prohlídky s průvodcem budou v časech 11:00 a 14:00.
 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, děti, festival, zábava, jarmark, soutěž, Liberec, Žitava, Lemberk, Muzejní noc, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Lenka Dusilová, Jaroslav Kořán, Jablonec nad Nisou, Ještěd, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Jarmark v Liberci, Žitavě a soutěž policejních kynologů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.