Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec ukončí provoz humanitárního střediska v Uranu, pomoc tím ale nekončí

Liberec příští týden v úterý ukončí provoz humanitárního střediska pro válečné uprchlíky z Ukrajiny, které je v úřednické budově Uran u autobusového nádraží. Pomoc bude dál poskytovat prostřednictvím sociálních služeb.

„Původně jsme chtěli humanitární středisko ukončit na konci května, prodloužili jsme o měsíc. Nic nekončí, pomoc dislokujeme na sociální služby, které budeme dále zásobovat především textilním zbožím ze skladu v areálu LVT. Důvod je jasný, už není potřeba taková, abychom to vedli prostřednictvím humanitárního střediska," uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Potravinovou a materiální pomoc město poskytovalo v Uranu od poloviny března zejména díky darům od jiných organizací nebo jednotlivců do sbírky, kterou ukončilo dnes. „Do dnešního dne dostalo humanitární pomoc celkem 6071 osob," řekla mluvčí radnice. Liberec prostřednictvím humanitárního střediska rozdělil mezi uprchlíky zhruba 47 tun potravin, 120 kočárků, 50 autosedaček, 30 dětských postelí, tři tuny hraček, dvě tuny nádobí i 20 tun oblečení a ložního prádla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, správa, boje, sociální, charita, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec ukončí provoz humanitárního střediska v Uranu, pomoc tím ale nekončí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.