Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda v přírodních koupalištích v Libereckém kraji je až na výjimky čistá

Voda v přírodních koupalištích v Libereckém kraji je až na výjimky čistá. Zhoršenou kvalitu má kvůli sinicím Máchovo jezero a nižší průhlednost další dvě vodní nádrže. Vyplývá to z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Zvýšený výskyt sinic a z toho vyplývající třetí stupeň z pětibodové škály není pro Máchovo jezero nic neobvyklého, v předchozích letech to platilo prakticky po celou letní sezonu. Koupání v jezeře hygienici nedoporučují citlivým lidem, mezi něž patří děti, alergici či těhotné ženy. Lidé by se po koupání v jezeře navíc měli osprchovat.

Na stupni dva jsou rybník Bažantník u autokempu v Sedmihorkách v Českém ráji a koupaliště u autokempu v Nedamově u Dubé na Českolipsku. Mírně sníženou kvalitu vody v obou nádržích naznačuje snížená průhlednost, pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů po koupání je ale nízká. Lidé by se přesto po koupání měli osprchovat.

Sezonu ještě všechna venkovní koupaliště v kraji nezahájila. V pátek například poprvé otevře Vápenka v Liberci nebo koupaliště v Lomnici nad Popelkou na Semilsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Regata Máchovo jezero

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký kraj, koupání, Liberec, Máchovo jezero, Krajská hygienická stanice, Bažantník, Český ráj, Sedmihorky, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v přírodních koupalištích v Libereckém kraji je až na výjimky čistá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.