Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lužické hory nabízejí krásné výhledy, koupání i sportovní aktivity. Milovníci piva se mohou vydat po Pivní stezce

Lužické hory jako by postávaly lehce stranou zájmu turistů, nabízí však množství krásných výhledů, historických památek, tras pro pěší návštěvníky i cyklisty. Mnohé potěší třeba i Pivní stezka.

„Na své si přijdou skutečně návštěvníci různorodého spektra zájmů. Od milovníků památek, přes umělecké řemeslo, po nadšené cyklisty či motorkáře. Každý tu najde svůj cíl,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Fanoušci bikeparků a pumptracků mohou vyrazit na Pumptrackovou cyklodráhu v Jablonném v Podještědí, kterou svépomocí vybudovali tamní nadšenci, informoval v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí Libereckého kraje. Dráha je vhodná i pro děti. V Bikeparku Polevsko se zase nachází pět různě propojených trailů rozdílné obtížnosti a náročnosti. E-bikeři si mohou v místě dobít své stroje.

Odpočinek u vody nabízí zase rekreační areál Kristýna. Návštěvníci se mohou vykoupat v čisté vodě obklopené písčitými a travnatými plážemi. Pobyt na Kristýně se dá pojmout i aktivně – v místě vede cyklostezka po hrázi a kolem řeky Nisy, můžete si zahrát volejbal, tenis či si užít si různé vodní sporty.

Skalní hrad Sloup leží nad stejnojmennou vesničkou Sloup v Čechách. „Utváří symbolickou dominantu – skoro jako Pražský hrad nad Prahou, jen v malebné romantické verzi,“ dodal Mikulička.

Pivní stezka propojuje větší i menší pivovary a podniky v okolí s pivem z místní produkce. Za víkend ji lze projet na kole.

Překrásné výhledy najdeme především v nejvýchodnější části Lužických hor. „V této oblasti se nachází větší množství skalisek; jedním z nich je Popova skála, která se nalézá poblíž Hrádku nad Nisou. Výstup na ní je nejvýhodnější začít v osadě Dolní Sedlo, kde je možno zaparkovat a vydat se po zelené značce až na vrchol,“ uvedl mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, tip, výlet, Lužické hory, cyklistika, turistika, pivo, Květa Vinklátová, sport, koupání, Jablonné v Podještědí, Polevsko, Česko, cyklista, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lužické hory nabízejí krásné výhledy, koupání i sportovní aktivity. Milovníci piva se mohou vydat po Pivní stezce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.