Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Velká knihovní loupež. Liberecká knihovna připravila prázdninovou šifrovací hru pro čtenáře

Liberecká knihovna připravila pro čtenáře nevšední letní akci – pátrací a šifrovací soutěž, která spojuje luštění zapeklitých hádanek a pátrání po městě s četbou atraktivních knih. Vítěz si danou knihu přečte první, kromě toho objeví zajímavá místa po Liberci.

„Z fondu knihovny odcizil neznámý lupič osm nejžádanějších titulů. Zanechal za sebou stopy, se kterými si však policie neví rady…,“ zní úvodní legenda.

Odcizené knihy budou postupně odhaleny spolu s šifrou každý týden v pondělí od 4. 7. do 28. 8. 2022 na facebookovém a instagramovém účtu knihovny. „Úspěšný luštitel se dozví, kde je daná kniha ukryta a kde si ji tedy může vyzvednout,“ informovala v tiskové zprávě Kateřina Šidlofová.

Ten, kdo bude nejrychlejší, si pak může danou knihu zapůjčit a přečíst jako první. „Jedná se totiž o velmi žádané tituly, na které se v katalogu knihovny vytváří dlouhá řada rezervací,“ dodala Šidlofová

Neregistrovaní čtenáři nemusí věšet hlavu. Výherce knihovna registruje zdarma. „Děti, které budou trávit prázdniny doma nebo třeba i jen část prázdnin, budou hledat nejrůznější zábavy a dobrodružství. A pro dobrodružství spojené s knihami v Krajské vědecké knihovně mohou využít třeba chladnější nebo deštivé dny,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

„Naším cílem je nabídnout čtenářům nejenom tipy ke čtení, ale také letní zábavu, která představí zajímavá místa v Liberci. Věříme, že se nám to podaří! Všem účastníkům přejeme úspěšné pátrání,“ doplnila Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny.

Podrobnější informace a pravidla soutěže naleznou zájemci na webových stránkách knihovny www.kvkli.cz v sekci Aktuálně a především na sociálních sítích FB a IG pod názvem @knihovnaliberec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KVKLI

Štítky Liberec, knihovna, léto, soutěž, četba, kniha, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká knihovní loupež. Liberecká knihovna připravila prázdninovou šifrovací hru pro čtenáře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.