Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rally Bohemia se pojede o víkendu. Rychlostní zkoušky jsou na programu opět i v Libereckém kraji

Letošní ročník Rally Bohemia odstartuje už v pátek na autodromu v Sosnové, v sobotu jsou pak na programu atraktivní rychlostní zkoušky v okolí Malé Skály nebo Hodkovic. Hlavní hvězdou závodu bude letos Nor Andreas Mikkelsen, který pojede ve speciálu Škoda Fabia RS Rally2.

Norský vítěz několika světových soutěží před rokem opanoval evropský šampionát. „Jako předjezdec bude startovat čtyři minuty před prvním vozem, takže například na rychlostní zkoušce v Sosnové, kterou jsme tematicky pojmenovali Škoda Fabia RS Rally2 Sosnová, vyrazí na trať přesně v 16:41 hodin," uvedl ředitel soutěže Petr Pavlát.

Právě v Sosnové bude probíhat úvodní rychlostní zkouška současných i historických vozidel. „Oproti minulému ročníku se bude počítat do celkového hodnocení, takže už v Sosnové se bude bojovat o cenné vteřiny,“ dodal Pavlát.

Autodrom v Sosnové bude podle něj výjimkou, kam se v rámci Rally Bohemia bude platit vstupné. „Letos nevybíráme vstupné, což diváky určitě potěší. Jedinou výjimkou je servisní zóna a páteční Sosnová,“ řekl.

Sobotní rychlostní zkoušky se pojedou v Libereckém kraji, na programu jsou RZ z Železného Brodu na Skuhrov, z Malé Skály přes Frýdštejn a Hodkovice na Sychrov a také z Radvánovic do Dubecka.

Rallye přinese také omezení v dopravě a uzavírky. „Při rychlostních zkouškách budou muset motoristé počítat s uzavírkami silnic a případně i s dočasným omezením provozu na přístupových komunikacích. Veškeré uzavírky budou řádně označené dopravním značením a kromě pořadatelů v jejich blízkosti budou situaci monitorovat také policisté,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté také apelují na diváky. „Žádáme všechny motoristy i diváky, aby důsledně respektovali dopravní značení a pokyny pořadatelské služby i policistů. Diváky navíc vyzýváme, aby se zdržovali pouze v místech a v zónách určených pro bezpečné sledování závodu,“ dodala.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rally Bohemia

Štítky Hlavní hvězdou závodu bude letos Nor Andreas Mikkelsen, který pojede ve speciálu Škoda Fabia RS Rally2., Liberecký kraj, Rallye Bohemia, Škoda Fabia, Malá Skála, Hodkovice (Jívka), Andreas Mikkelsen, rallye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Janáčková

Děti už se nemůžou dočkat :) A já se zase těším, že někam vyrazíme celá rodinka.

Pátek, 8. července 2022, 09:40Odpovědět

Rally Bohemia se pojede o víkendu. Rychlostní zkoušky jsou na programu opět i v Libereckém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.