Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plány liberecké zoo. Připravuje rekonstrukce pavilonů žiraf nebo levhartů i nové bistro

Liberecká zoologická zahrada připravuje řadu změn. Ještě letos chce stihnout výstavbu nového bistra i expozici pro papoušky, do roku 2025 plánuje rekonstrukce i některých pavilonů. Se svými plány nyní seznamuje návštěvníky pomocí informačních panelů.

Panelů je celkem pět. Mezi plány zoo patří například stavba chovatelského zázemí a expozic pro novozélandské papoušky nestory kea, která by mohla být zahájena ještě v tomto roce. „Další letošní novinkou bude i nové moderní bistro s venkovním posezením, jež se pro návštěvníky připravuje v dolní části zoo naproti voliérám dravých ptáků,“ uvedla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Takto bude vypadat nové bistro v dolní části zahrady.

Mezi další rozpracované projekty patří také rekonstrukce pavilonu žiraf, kompletní přestavba pavilonu levhartů s výstavbou nového venkovního výběhu nebo oprava Labutího jezera, kde vznikne nové chovatelské zázemí a zimoviště pro lemury a pelikány.

„Intenzívně pracujeme jak na zlepšování současného areálu zoologické zahrady, tak na její rozvojové části. V současné době běží tři soutěže na projektování a postupně přibydou další,“ dodala náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová (Starostové pro LK).

Nový pavilon levhartů.

Plány zoo mohou lidé vidět i na webu zahrady v sekci Budoucnost zoo. „Obsahuje detailnější popis všech zmíněných projektů a bude průběžně doplňována o aktuální informace o stavebním vývoji,“ dodala mluvčí zahrady.

Rozvoj zahrady je součástí výměny mezi krajem a městem. Na modernizaci a rozšíření současného areálu zoologické zahrady v okolí bývalého lesního amfiteátru půjde podle primátora Liberce Jaroslava Zámečníka (Starostové pro LK) v následujících 10 letech asi 500 milionů. „Město Liberec se bude na investicích podílet zhruba polovinou. Zároveň nám přísluší právo spolurozhodovat o tom, jak budou městské peníze investovány,“ řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZOO Liberec

Štítky zoo, Liberec, zoo liberec, rozvoj, pavilon, bistro, rekonstrukce, Starostové a nezávislí, Květa Vinklátová, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plány liberecké zoo. Připravuje rekonstrukce pavilonů žiraf nebo levhartů i nové bistro  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.