Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj opět zaplatí dětem obědy. V minulém školním roce dal přes pět milionů

Celkem 71 škol a školek se v nedávno skončeném školním roce zapojilo do projektu Potravinová pomoc dětem. Ten dětem ze sociálně slabých rodin ve školách a školkách zajišťuje stravování. V minulém roce takových bylo přes tisíc.

„Smyslem je nejenom zajistit dětem pravidelnou stravu, ale také tímto způsobem zamezit jejich vyčleňování z kolektivu,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Programem kraj podpořil v loňském školním roce 1004 dětí z celého Libereckého kraje. Cílovou skupinou jsou v tomto projektu děti ze sociálně slabých rodin ve věku 3 až 15 let navštěvující mateřskou školu nebo základní školu, případně víceleté gymnázium v rámci plnění povinné školní docházky a jejichž rodiny se nachází v ekonomické nebo sociální nouzi.

Kraj potřebným dětem obědy platí od roku 2015. „Je zřejmé, že význam tohoto projektu se ještě zvýší v souvislosti se současnou hospodářskou situací, kdy lze předpokládat, že se do ekonomických problémů dostanou další rodiny. Těm chceme podat pomocnou ruku a nabídnout jejich dětem možnost školního stravování,“ dodal Dan Ramzer (ODS), náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V blížícím se školním roce se do projektu zapojí celkem 73 školek a škol.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky obědy, děti, školy, Liberecký kraj, školní rok, projekt, rodina, Martin Půta, Starostové a nezávislí, Dan Ramzer, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj opět zaplatí dětem obědy. V minulém školním roce dal přes pět milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.