Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Osmdesát nových míst na Dobiášovce. Parkoviště roste na místě budoucí tramvajové trati

Situace s parkováním na největším libereckém sídlišti Dobiášova v Rochlici je roky neutěšená. Vedení města teď přichází s projektem, který má lokalitě od aut alespoň trochu pomoci, pod Albertem totiž vzniká nová plocha, na kterou se má vejít kolem osmdesáti aut.

„Jednoduchou úpravou terénu získáváme plochu pro možné odstavení přibližně osmdesáti vozů. Plocha by měla být hotova neprodleně, aby po návratu lidí z dovolených mohla dobře sloužit obyvatelům sídliště Dobiášova a zmírnit palčivý problém nedostatku míst k parkování na sídlišti,“ řekl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Jde o pozemek podél Dobiášovy ulice, který radnice letos na jaře získala za asi devět milionů korun od správkyně konkursní podstaty při likvidaci společnosti Interma, a.s. Parkoviště by tu ale mělo být pouze provizorní, v budoucnu by právě přes pozemek měla vést plánovaná tramvajová trať. „My tuto plochu, když do tramvaje daleko, chceme využít jako provizorní odstavnou plochu pro auta lidí, kteří na tom sídlišti bydlí," dodal Šolc.

Úpravy mají město přijít na asi milion korun. „Nebudeme dělat žádné zásadní stavební úpravy, které by potom přišly díky tramvaji vniveč. My tu plochu chceme, hovorově řečeno, srovnat a vyštěrkovat," uzavřel náměstek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky parkování, dobiášova, rochlice, tramvaj, sídliště, Jiří Šolc, Liberec VI-Rochlice, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiřina Studničková

Jo jo vybetonujeme vše. Každý volný kus. Vedle Alberta krabice, která se tam vůbec nehodí a ještě parkoviště. Za chvíli tady nebude žádná příroda, ale to asi nikomu nevadí

Středa, 20. července 2022, 20:15Odpovědět

Osmdesát nových míst na Dobiášovce. Parkoviště roste na místě budoucí tramvajové trati  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.