Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: multižánrový festival ve Vítkově, slavnosti v Jeřmanicích a Dny lidové architektury

Slunečný víkend láká na výlety i festivaly pod širým nebem. Zavítat můžete na slavnosti, nejen hudební festival či navštívit některé z volně přístupných lidových stavení, která nabídnou bohatý doprovodný program.

Vratislavická Kyselka slaví dnes 160 let od objevení pramene. V areálu Kyselky čeká návštěvníky pestrý kulturní program, bohaté občerstvení i ekurze do výroby.

Návštěvníky všech generací od 22. do 24. července přivítá KUKOKLI 2022 (kultura, kostel, klid). Pátý ročník multižánrového festivalu opět oživí chátrající barokní kostel v Horním Vítkově u Liberce. KUKOKLI není jen o hudbě, divadle, dobrém jídle, ale i o okolní přírodě, která umocňuje genius loci historického místa. KUKOKLI je také o snaze zpřístupnit mimořádně inspirativní prostor společným zážitkům, zachránit zapomenutý kostel a podpořit jeho opravu.

Dny lidové architektury přinesou ukázku řemesel, soutěž o nejlepší bábovku i řadu vystoupení

Během nadcházejícího víkendu 23.–24. července se po celé republice uskuteční tradiční Dny lidové architektury. V Libereckém kraji můžete navštívit třeba Památník Karla Hynka Máchy v Doksech, Víseckou rychtu v Kravařích nebo Běliště v Železném...

Od pátku do soboty probíhají Jeřmanické slavnosti. Zábava čeká celou rodinu. V pátek od 18:00 vystoupí kapela Zastodeset, poté Maniac, RMC a Universal Swing Brothers. V sobotu program začíná už od 14:00, diváci uvidí šermíře, dravce i sovy, pro děti budou připraveny skákací hrady, trampolíny, horolezecká stěna i dílničky a nakonec bude i ohňostroj. O hudební doprovod se postará Náhodné setkání, Kohout plaší smrt, Těla, Vetrol, Curlies a D-LIVE.

V sobotu od 18:00 se před libereckou radnicí v rámci Léta na náměstí uskuteční Karibská tančírna, bude se tančit nejen salsa.

Během víkendu se po celé republice konají Dny lidové architektury. Letošní ročník vás opět zavede do často veřejnosti nepřístupných objektů, které můžete zdarma navštívit jen tento víkend.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Zeman

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, léto, festival, hudba, kultura, slavnosti, slavnost, Jeřmanice, lidová architektura, Kyselka, hudební festival, kostel, Liberec, Horní Vítkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: multižánrový festival ve Vítkově, slavnosti v Jeřmanicích a Dny lidové architektury  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.