Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do hašení požáru v Hřensku se zapojilo téměř sedmdesát hasičů z Libereckého kraje. Na pomoc přiletěla letadla ze Švédska

Bezmála sedm desítek profesionálních i dobrovolných hasičů pomáhá s hašením požáru v Národním parku České Švýcarsko. Hasiči se pravidelně střídají, kromě toho zasahují i na území Libereckého kraje.

„Při hašení požáru využíváme více než 16 cisteren, velkokapacitní čerpadlo SOMATI a další přenosná čerpadla s více než třemi kilometry hadic," uvedli hasiči. 

Do Hřenska dnes přiletěla i švédská letadla, která pomohou s hašením. „Ze Švédska v 8:00 vyletěla dvě letadla Air Tractor AT802F, aby pomohla s leteckým hašením. Každé z letadel pojme 3 000 l vody. Po nezbytných procedurách a průzkumu budou okamžitě nasazeny do akce," informovali krajští ústečtí hasiči dopoledne na twitteru. 

Kromě požáru v národním parku musí hasiči z Libereckého kraje zasahovat i u nás. Během čtvrtka řešili celkem osmnáct mimořádných událostí, v deseti případech se jednalo o požár lesa či lesního porostu. 

Hasiči také nadále zajišťují chod Krajského asistenčního centra a vypravili během včerejšího dne další kamion s humanitární pomocí do Vinnycké oblasti. „Provedli jsme také kontrolu dodržování podmínek požární bezpečnosti provozovatele hudebního festivalu Benátská noc," sdělili krajští hasiči. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Liberecký kraj, hasiči, požár, Hřensko, České Švýcarsko, Švédsko, čerpadlo, Národní park České Švýcarsko, Benátská noc, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hašení požáru v Hřensku se zapojilo téměř sedmdesát hasičů z Libereckého kraje. Na pomoc přiletěla letadla ze Švédska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.