Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec podal další nabídku na odkup MVV Energie CZ, tentokrát s firmou AVE

Liberec podal v pondělí další nabídku na získání energetické skupiny MVV Energie CZ. Zatímco předtím usiloval jen o spalovnu a teplárnu ve městě, nyní se spojil s firmou AVE CZ odpadové hospodářství a podaná nabídka je na celou skupinu, informoval primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

„Tentokrát jsme se dohodli se společností AVE, která zajišťuje v České republice likvidaci odpadů a včera (v pondělí) rada (města) schválila podepsání společné nezávazné nabídky. O její ceně zatím z důvodu dohody mlčenlivosti nechci hovořit a budeme čekat, zdali MVV, mateřská společnost, na tuto nezávaznou nabídku zareaguje a připustí nás do dalšího kola vyjednávání," řekl primátor.

Pro Liberec je z majetku MVV důležitá zejména teplárna a spalovna na území města. „Je to pro město strategická infrastruktura, nejen teplárenská, ale i na likvidaci odpadů," uvedl již dříve k případnému odkupu spalovny a teplárny Zámečník. Získání teplárny a spalovny už dříve podpořili i opoziční zastupitelé.

Energetickou skupinu MVV Energie CZ tvoří 15 společností s působností v 15 městech České republiky. Skupina zajišťuje teplo pro 70 tisíc domácností a stovky firem a organizací. Patří pod německý energetický koncern MVV Energie se sídlem v Mannheimu v Německu. V Liberci vlastní MVV firmu Termizo se spalovnou a je většinovým akcionářem teplárny. V ní má radnice podíl 23,96 procenta. Teplárna zásobuje teplem 13 tisíc libereckých domácností, desítku průmyslových areálů a přes 120 dalších organizací.

Společnost AVE podle údajů na svém webu v ČR zaměstnává přes 2000 lidí, své služby poskytujeme přibližně 1000 obcím a 22 tisícům živnostníkům a průmyslovým zákazníkům. Její roční obrat dosahuje šesti miliard korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Teplárna Liberec

Štítky ČR, správa, teplo, energie, Liberec, MVV Energie, Ave, AUDIO, MVV Energie CZ a.s., spalovna, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj, Česko, TERMIZO, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec podal další nabídku na odkup MVV Energie CZ, tentokrát s firmou AVE  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.