Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Křehká krása, sraz mercedesů a pozorování noční oblohy

Tento víkend se určitě vyplatí zastávka v Jablonci nad Nisou, koná se tam prodejní výstava skla a bižuterie. Milovníci automobilů mohou obdivovat mercedesy na výročním srazu a rodiny s dětmi mohou nahlédnout do vesmíru na Jizerce.

V pátek od 14:00 začíná akce Mercedesy pod Ještědem aneb 59. výroční sraz Mercedes-Benz klubu ČR. Základna srazu je u Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci. V sobotu v 9:00 startuje I. etapa rally směr bazén, Česká chalupa, Dětřichov, Důl Turów trojmezí, Hrádek n. N., Křižany a Ještědka. Ve 14:00 začne II. etapa směr Horizont, Minkovice, Rašovka, Sychrov, Hodkovice, Mercedes Benz (Hoffman a Žižák), Vesec, hotel. V neděli dopoledne bude ukončení akce před libereckou radnicí.

Svaz výrobců skla a bižuterie zve na již 11. ročník prodejní výstavy českých bižuterních a sklářských firem Křehká krása. Koná se od čtvrtka až do neděle 7. srpna v Eurocentru Jablonec vždy od 10:00 do 18:00, v neděli do 16:00. Přijeďte do Jablonce pro hezký zážitek, parádní dárek, nakoupit si vánoční ozdoby nebo si jen udělat radost tradiční jabloneckou bižuterií.

Muzeum Jizerských hor ve spolupráci s Klubem astronomů Liberecka pořádá zábavně vzdělávací akci pro celou rodinu s názvem Den a noc na Jizerce. Přijďte objevovat krásy vesmíru do muzea v Kořenově. Kromě pestrého programu budete pozorovat oblohu dalekohledy. Součástí budou soutěže a kvízy pro děti i občerstvení.

V rámci Léta na náměstí se v neděli od 16:00 před libereckou radnicí koná přehlídka dechovek z našeho regionu: Jablonečanka, Táboranka z Košťálova, Dechový orchestr Romana Kužela, Broďanka.

V Lidových sadech v Liberci se bude hrát komorní muzikálek pro nejmenší děti a pro spoustu loutek a jednu herečku. Hraje se za každého počasí, akce se případně přesune do Experimentálního studia. Děti do 2 let mají vstup zdarma, starší děti za 90 korun, s platnou vstupenkou, nebo permanentkou ze Zoo Liberec nebo Dětského koutku z toho dne 40 korun. Zvýhodněné vstupenky koupíte pouze na pokladně Lidových sadů.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce tipy, výlet, Mercedes-Benz, krása, bižuterie, Jablonec nad Nisou, Jizerské hory, Liberec, Česko, Zoologická zahrada Liberec, Muzeum Jizerských hor, Dětřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Křehká krása, sraz mercedesů a pozorování noční oblohy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.